Pihennek, de hamarosan válogatott edzőtáborba vonulnak

Vissza
Pihennek, de hamarosan válogatott edzőtáborba vonulnak

Véget ért az őszi klubidény, azonban a tavaszi hajtás előtt még több játékosunkra fontos feladat vár hazája válogatottjával. Világbajnoki és felkészülési mérkőzéseken lépnek pályára kézilabdázóink.

A MOL-PICK SZEGED-család néhány napja jól megérdemelt pihenőjét tölti. Karácsony és az újév között már beindulnak ismét a tréningek, viszont ezúttal a válogatottak edzőtáborában lesznek érdekeltek Balogh Zsolték.

Magyarország, Horvátország, Spanyolorszog, Izland és Oroszország is ott lesz a januári dán-német közös rendezésű vb-n, így jó esély nyílik arra, hogy népes publikum képviselje a világbajnokságon a MOL-PICK SZEGED-családot. Szegeden edz majd a válogatottságtól visszavonult Jonas Källman, valamint Mirko Alilovic és Pedro Rodríguez.

A felkészülés kezdete előtt minden szövetség kapitány 28 nevet tartalmazó bő keretet hirdetett, azonban több válogatottnál már ismert szűkített lista. Ennek áldozata lett spanyol jobbátlövőnk, Jorge Maqueda, Joan Canellas viszont ott van Jordi Ribera 19 fős listáján.

Az izlandiaknál jelenleg húsz játékosra szűkített keret nyilvános, amelynek tagja balszélsőnk, Stefán Sigurmannsson. Izlandi újságok szerint Gudmundur Gudmundsson szövetségi kapitány 17 játékost visz majd magával Münchenbe, a csoportmérkőzések helyszínére. Izland a B csoportban a spanyolokkal és a horvátokkal szerepel együtt, így szegedi csatákat is hozhat majd a csoportkör. Ehhez az szükséges, hogy a fent említetteken kívül Lino Cervar bizalmat szavazzon Horvátország színeiben kapusunknak, Marin Segónak, valamint védekező specialistánknak, Alen Blazevicsnek.

Dmitrij Zsitnyikov minden valószínűség szerint ott lesz Oroszországgal a világbajnokságon. Dimáék a házigazda németeken kívül a címvédő franciákkal, Szerbiával, Brazíliával és Dél-Koreával szerepelnek egy hatosban.

A 21 fős magyar válogatottban három szegedi van ott Csoknyai István és Vladan Matics szövetségi kapitányok meghívására. A 3B ismét oszlopos tag lehet, Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Bodó Richárd a D csoportban Svédország mellett Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkozhat.

Nem lesz ott a világbajnokságon Szlovénia és Csehország sem, de ebbe a két nemzeti együttesbe is adunk játékost. A Mario Sostaric, Matej Gaber, Nik Henigman és Dean Bombac fémjelezte szlovénok január első napjaiban Franciaországgal játszanak majd felkészülési mérkőzéseket, míg Stanislav Kaspárekék a lengyelországi Opoléban Romániával és a házigazdával küzdenek meg, később Hannoverben pedig a vb-résztvevő németekkel és az argentinokkal.

Hétfőtől péntekig a juniorválogatottal Balatonbogláron edzőtáborozik, valamint ma és holnap a Mezőkövesd, illetve a Gyöngyös ellen játszik mérkőzést hálóőrünk, Nagy Martin. Sunajko Stefánnak is lesznek nemzeti elfoglaltságai, balszélsőnk a B válogatottal készül majd januárban.

Cikk: Becsei Dávid
Fotók: Dénes Balázs
 

Közzétéve: 2018.12.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR