Csurgón 11 gólos győzelemmel zártuk az évet

Vissza
Csurgón 11 gólos győzelemmel zártuk az évet

Tizenegy gólos győzelemmel zártuk az évet, 36–25-re nyertünk Csurgón a bajnoki 13. fordulóban.

Csurgói KK - MOL-PICK SZEGED 25-36 (13-16)
Férfi kézilabda NB I, 13. forduló. Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Csurgó: Zaponsek - Vasics, Asztraspakin 5, Hanusz, Hadziomerovic 3, Nagy Sz. 4, Kovacevic 4. Csere: Toszkics 4, Tóth A., Oslak 2, Vasvári, Varjú 1, Szeitl 1, Cehte 1, Farkas T. Vezetőedző: Bencze Jószef.
MOL-PICK SZEGED: Sego - Sostaric 5, Canellas 3, Gaber 1, Bánhidi 3, Källman 4, Zsitnyikov 2. Csere: Nagy M. (kapus), Balogh 4, Bodó, Sigurmannsson 6/3, Maqueda 7, Bombac 1, Blazevic, Sunajko. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/0, ill. 3/3.
Kiállítás: 6, ill 6 perc.

NYILATKOZATOK

Bencze József, a Csurgó vezetőedzője: - Ha a Szeged minket jó csapatnak tart, akkor mi egy szuper együttessel találkoztunk. Az elején elléptek, ebből felálltunk, ez pozitív. A második félidőben elkövetett hibáink megpecsételték a sorsunkat, de így sem panaszkodhatunk az őszi szezonban mutatott teljesítményünkre. Minden kézilabdabarátnak kellemes ünnepeket kívánok.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Mivel ez volt az év utolsó mérkőzése, nagyon fontos győzelmet arattunk egy jó csapat ellen. Kiválóan kezdtünk, a 20. percig jól játszottunk. Ezután sokat hibáztunk, ahogyan a második játékrész elején is, így kétszer kellett megnyernünk a meccset. Gratulálok a csapatomnak az egész fél szezonhoz, boldog karácsonyt és új évet kívánok az egész MOL-PICK Szeged-családnak.

Jonas Källman, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Felkészültünk a Csurgóra, koncentráltunk végig, mert tudtuk, hogy jó csapat. Ahogyan a Mister is mondta, sok hibánk volt egy periódusban, ha ez nincs, akkor hamarabb játszhattunk volna nyugodtabban. Miután megjavultunk, nagyobb különbséggel nyertünk. Sok sikert kívánok a Csurgónak, mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok, találkozunk februárban.

ÖSSZEFOGLALÓ

Hamar nagyobb előnyre tettünk szert Csurgón, mivel Marin Sego ismét bravúros védésekkel kezdte a találkozót, míg elöl Källman szállította a gyors gólokat. 1–4 után 3–4-re zárkóztak fel a hazaiak, a 15. percben viszont már 9–5-re vezettünk Jorge Maqueda gólját követően. Az első félidő legnagyobb különbségét a 24. minutumban könyvelhettük el, amikor Alen Blazevic labdaszerzéséből Maqueda talált be (7–14). Az utolsó két percben feljebb zárkóztak a csurgóiak, így 16–13-as vezetéssel mehettünk szünetre.

Alem Toszkics vezérletével a hazaiak kezdték jobban a második játékrészt. A szerb válogatott beálló néhány perc alatt háromszor is betalált, ennek köszönhetően a 37. percben 17–19 állt az eredményjelzőn. Negyven perc játékot követően kezdett el nőni a különbség, jól védekeztünk, illetve Maqueda szorgoskodott támadásban. Az 53. percben Joan Canellas lőtt talpról nagy gólt, így már tízzel vezettünk. Ezután már ennél kevesebb találat nem volt a csapatok között, végül 36–25-ös győzelmet arattunk az őszi idény és az év utolsó találkozóján.

Most következik az téli szünet, legközelebb február másodikán játszunk tétmérkőzést, Budakalászra látogatunk a bajnokságban.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2018.12.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR