Nagy Martin: Édesapám kritikus, de azért dicsér

Vissza
Nagy Martin: Édesapám kritikus, de azért dicsér

Csapatunk 19 éves kapusa, Nagy Martin egyre több szerepet kap Juan Carlos Pastortól. Saját nevelésű játékosunk a sport mellett a tanulást is előtérbe helyezi. Az utánpótlás-válogatott hálóőrrel beszélgettünk.

– Vizsgára készülsz. Izgulsz már?

– Most lesz az első vizsgám, így nem tagadom, hogy hevesebben ver a szívem. A Szegedi Tudományegyetem programozó-informatikus szakára járok. A sport mellett a suli is fontos szerepelt tölt be az életemben, amikor csak tudtam, akkor minden órán részt vettem.

– Az idei szezonban egyre több lehetőséget kapsz Pastor mestertől. Hogy éled meg?

– Nagyon jól! Tényleg így van, hogy az eltelt 14 meccsen többször is védhettem, méghozzá sokat. Azért dolgozom, hogy bízzon bennem az edzőm, és még több szerepet kapjak. Nagyon bízom benne, hogy tavasszal még ennél is többet védhetek.

– Édesapád, Nagy Zoltán egykor a Pick kapusa volt. Kritikus veled szemben?

– A meccsek után sokat beszélgetünk. Elmondja, hogy min kell változtatnom, miben kell javulnom. Én két tűz között vagyok, hiszen kapusedzőm, Nenad Damjanovics is sok tanáccsal lát el. De mind nagyon hasznos, és tudom, hogy ettől leszek jobb, így elfogadom.

– Dicsérnek is?

– Persze! De abból azért kevesebbet kapok. Semmi baj, bírom a kritikát, fejlődni akarok.

– Marin Segóval már régóta együtt edzel, Mirko Alilovic viszont újonc ebben a kategóriában. Milyen a kapcsolatotok?

– Mindketten remek kapusok, kiváló emberek, és rengeteget segítenek. Mirko, amikor megérkezett, akkor egyből mondta, hogy bátran kérdezzek, mindenben segít. Ezt sokszor megteszem, tanácsot kérek tőle, ami nagyon hasznos, és használom a meccseken.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2018.12.10.

TOVÁBBI HÍREK

2019
03/20
BL-lázban Marin Segóval (2. rész)

A Veszprém elleni győztes mérkőzés (25–23) utolsó tíz percében több fontos védést bemutatott kapusunk, Marin Sego, aki két elképesztően nehéz összecsapásra számít a BL-nyolcaddöntőben az Orlen Wisla Plock ellen, de mindenképpen tovább kell jutnunk.

2019
03/19
Kielcében szerepel a PICK-utánpótlás

Rangos nemzetközi tornára kapott meghívást a PICK SZEGED ifjúsági csapata. Velky Péter együttese a magyar-lengyel barátság napja alkalmából szerepel Kielcében.

AZ ÖSSZES HÍR