Stefán Sigurmannsson: a világ legjobb érzése apának lenni

Vissza
Stefán Sigurmannsson: a világ legjobb érzése apának lenni

Csapatunk az ősszel 24 meccsből 21-et megnyert, amelyből izlandi válogatott balszélsőnk, Stefán Sigurmannsson tevékeny részt vállalt. Az újdonsült apa remek százalékkal lövi be a büntetőket.

– Igazi hétméteres-specialista lettél, csak a Paris Saint-Germain ellen tizenegyet lőttél hibátlanul. Hazai pályán nyolcból nyolcat értékesítettél, erre a fantasztikus teljesítményre is szükség volt ahhoz, hogy nyerjünk a franciák ellen 33–32-re. Mi a titkod?

– Köszönöm szépen az elismerést, de igazán az tett boldoggá, hogy milyen nagyszerűen ment a csapatnak azon a mérkőzésen, ez volt a legfontosabb. Természetesen sokat videózom én is, megnézem hogyan mozognak a kapusok, de amikor ott állsz a vonalnál, azért szerencsére is szükséged van.

– Nem mindennapi volt a 8/8 két olyan kiváló kapus ellen, mint Thierry Omeyer és Rodrigo Corrales.

– Igen, csodálatos volt! Nagyon jól kézilabdáztunk, emiatt boldog voltam. Ez a nyolc értékesített büntető BL-rekord számomra, amit nagyszerű érzés volt a szurkolóink előtt ünnepelni, de nem karriercsúcs, mivel már tíz sikeres hetesem is volt egy mérkőzésen.

– A nyáron apa lettél, Dagur már öthónapos múlt.

– Igen, nagyszerű érzés, a legjobb a világon! Folyamatosan növekszik, nagyon büszke vagyok rá.

– Jó alvó?

– Szerencsére igen, nincs semmi bajunk az éjszakákkal, átalussza őket.

– Itt van Szegeden a feleséged és a kisfiad?

– Persze, mindig velem vannak, de az ünnepek előtt picit hamarabb hazamentek Izlandra, mint én.

– Hogy megy a pelenkázás, fürdetés, éjszakázás a babával?

– Dagur jó kisfiú, igyekszem mindenben segíteni a páromat, amikor otthon vagyok és nincs meccs, edzés, de a feleségem rengeteg mindent megcsinál helyettem.

– Van már PICK-meze Dagurnak?

– Még nincs, ahhoz még túl kicsi, de alig várom már, hogy lehessen neki.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2018.12.08.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/17
Vladan Jordovics lesz utánpótlásunk szakmai igazgatója

Herbert Gábor távozik a PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatói posztjáról. Utódja Vladan Jordovics lesz, aki évekig dolgozott már Magyarországon.

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

AZ ÖSSZES HÍR