Mikulás-napon győztünk Gyöngyösön

Vissza
Mikulás-napon győztünk Gyöngyösön

A K&H liga 23. fordulójából előrehozott mérkőzésen 27–22-re győztünk Gyöngyösön.

HE-DO B. Braun Gyöngyös-MOL-PICK SZEGED 22-27 (11-14)
Férfi kézilabda, NB I, 23. fordulóból előrehozott mérkőzés. Gyöngyös, 1200 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Gyöngyös: Buzogány - Urbán, Markez 3, Gerdán, Herceg, Varsandán 4/1, Ubornyák 3. Csere: Vilovszki, Sipeki 3, Németh T., Gábori 3, Mi. Krivokapics 4/1, István 1, Dávid, Gráf 1/1. Vezetőedző: Konkoly Csaba. 
MOL-PICK SZEGED: Sego - Sostaric 4, Balogh 3, Canellas 1, Bánhidi 3, Zsitnyikov 1, Källman 4. Csere: Nagy M. (kapus), Gaber 2, Sigurmannsson 6/6, Bodó, Bombac 1, Maqueda 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 6/3, ill 8/6.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.


NYILATKOZATOK:


Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Gratulálok a Gyöngyösnek az egész szezonbeli teljesítményéhez és ehhez a mérkőzéshez. Jól kezdtünk, de nem tudtunk gólt lőni, 19 rossz lövésünk volt. Mindent megtettünk, hogy nyerjünk, ez sikerült, megyünk haza pihenni.


Bánhidi Bence, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Gratulálok én is a Gyöngyösnek. Nehéz meccset játszottunk, egymás után nehéz kétszer pályára lépni. Mi is emberből vagyunk, fáradtak lehetünk fejben, de megyünk és dolgozunk tovább.


Konkoly Csaba, a gyöngyös vezetőedzője: – Köszönöm a dicsérő szavakat, örülök neki, hogy volt győriként Bánhidi Bence volt a meccs egyik legjobbja. Fejben már szombatra készültünk, olyan edzésnek építettük be a mai meccset, hogy ha ezt a tempót tudjuk diktálni máskor, mint ma a Szeged ellen, akkor sikeresek lehetünk. Külön öröm, hogy Buzogány Barna bravúrokat mutatott be folyamatosan, ez nagy segítség volt a csapatunknak.

ÖSSZEFOGLALÓ


Csapatunk is csatlakozott a gyöngyösiek Mikulás-napi felhívásához, így a mérkőzés előtti plüssdobáshoz játékosaink egy-egy plüss PICK-bikával járultak hozzá.

Mi kezdtük a meccset, hibáinkat az első percekben rendszerint Varsandán Milán büntette, aki az első négy hazai gólt szerezte. A 10. percre összeállt a védekezésünk, több blokkolt labdánk volt, illet Marin Sego is szállította a védéseket. 4–3-ra vezettünk először, Källman lerohanásaival és a beállóink találataival és büntetők kiharcolásának köszönhetően 14–11-es vezetéssel mehettünk szünetre.

A második játékrész eleje hasonló mederben folyt, mint az első. Végig uraltuk a játékot, azonban a legnagyobb különbség az 50. percre alakult ki. Sigurmannsson ötödik sikeres hétméterese után 17–24 állt az eredményjelzőn. Az utolsó néhány minutumban több labdát elszórtunk, amiket a lelkes hazaik rendre góllal büntettek, így feljebb zárkóztak. A győzelmünk nem volt veszélyben, végül 27–22-re nyertünk.

Legközelebb jövő kedden 17 órakor lépünk pályára, a Ceglédet fogadjuk az év utolsó hazai meccsén.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs


 

Közzétéve: 2018.12.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/13
Megszenvedtünk a győzelemért Budakalászon

Izgalmas meccsen, 21-17-es félidő után 35-33-ra nyertünk a CYEB-Budakalász otthonában a K&H férfi kézilabda ligában.

AZ ÖSSZES HÍR