Tóth József megszerezte első NB I-es gólját

Vissza
Tóth József megszerezte első NB I-es gólját

18–12-es félidő után 36–30-ra nyertünk Mezőkövesden, Tóth József pedig megszerezte első NB I-es gólját.

Mezőkövesdi KC - MOL-PICK SZEGED 30-36 (12-18)
Férfi kézilabda, NB I, 21. fordulóból előrehozott mérkőzés. Mezőkövesd, 500 néző. Vezette: Sándor L., Szikszay.
Mezőkövesd: Győri 1 - Jancsó 1/1, Stankovic 1, Dávid, Rodic 5, Martins 5, Menyhárt 3. Csere: Pelyhe (kapus), Kovács P., Zelei 3, Szabó D. 2, F. Krivokapics 5, Horváth L., Jóga 4. Vezetőedző: Buday Dániel.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic - P. Rodríguez 4, Kaspárek 4, Bombac 4/2, Gaber 6, Zsitnyikov 4, Källman 1. Csere: Nagy M. (kapus), Henigman 2, Balogh, Canellas 3/1, Bodó 2, Bánhidi 3, Sunajko 2, Tóth J. 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 4/3.
Kiállítás: 2, ill 10 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Gratulálok a Mezőkövesdnek, végig nagyon jol játszottak ma. Jó úton vannak afelé, hogy benn maradjanak az NB I-ben. Hatvan percig kontroláltuk a mérkőzést, a második félidőben pedig nagyobb előnyre tettünk szert. Fontos volt, hogy néhányan pihenhettek, míg, akik kevesebbet szoktak játszani, azoknak most több lehetőség jutott.

Nagy Martin, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Gratulálok a Mezőkövesdnek, jó meccset játszottunk velük. Hajtós találkozó volt, de nincs sok időnk, készülünk a holnapi, Gyöngyös elleni idegenbeli találkozóra.

Buday Dániel, a Mezőkövesd vezetőedzője: - Gratulálok a győzelemhez. Amikor a Szegeddel játszunk, az egyik szemem mindig sír, a másik pedig nevet. Szegediként nagyon örülök a jó teljesítményüknek, hogy a világ egyik legjobb csapatává nőtte ki magát a PICK. Tudom, hogy hosszú idényük van, ez a mérkőzés is olyan volt, nehezen pörögtek fel. Az én csapatomnak szintén gratulálok, mert amit elterveztem, azt megvalósítottuk. Más céljaink vannak, mint a PICK-nek, építkezünk tovább és ezekre koncentrálunk.

ÖSSZFOGLALÓ

Telt ház előtt magabiztos győzelmet arattunk az újonc otthonában. Az első perctől kontroláltuk a játékot, vezettünk Mezőkövesden. Matej Gaber beállóban ismét jól mozgott, de védekezésben is több labdát szerzett. Mirko Alilovic stabil teljesítményt nyújtott a kapuban, ezeknek köszönhetően a szünetre alakult ki az addigi legnagyobb, hatgólos különbség (12–18).

A második játékrész elején hét a hat elleni támadásokkal igyekeztek zavart kelteni a védelmünkben a hazaiak, ami néha sikerült. 17–21-ig felzárkóztak, a félidő derekán viszont nagyobb előnyre tettünk szert, a 46. percben már 21–31 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó bő tíz minutumban egy rendkívül fiatal sorral játszottunk, Sunajko, Henigman, Kaspárek és Tóth egyszerre támadtak. Utóbbi számára emlékezetes marad ez a mérkőzés, mivel 19 éves beállónk megszerezte élete első NB I-es találatát.

36–30-as győzelmünk után maradunk Mezőkövesden, mivel holnap a kb. 60 km-re található Gyöngyösön lépünk pályára bajnoki meccsen 18 órától.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

 

 

Közzétéve: 2018.12.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR