BL: legyőztük a PSG-t!

Vissza
BL: legyőztük a PSG-t!

Fantasztikus hangulatban 33-32-re legyőztük a PSG-t a BL B csoportjának 9. fordulójában.

MOL-PICK SZEGED – Paris Saint-Germain (francia) 33–32 (16–14)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok).
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric, Maqueda 2, Canellas 4, Bánhidi 3, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 11/8. Csere: Blazevic, Balogh 3, Gaber 3, Bombac, P. Rodríguez 1, Bodó 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
PSG: Omeyer – Kounkoud, Rémili 8, V. Morros, H. Toft 6, Sagosen 6, Gensheimer 4. Csere: Corrales (kapus), M. Hansen 4/1, L. Karabatic, Stepancic, Abalo, Dourte 1, Keita 3. Vezetőedző: Raúl González.
Hétméteres: 8/8, ill. 5/2. 
Kiállítás: 10, ill. 10 perc.

NYILATOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Köszönjük a gratulációt, a fair play szellemében jó meccset játszott két kiváló csapat. A győzelem kulcsa az volt, hogy végig vezettünk és jól védekeztünk. Ez biztonságot adott számunkra. A PSG nagyon jó hét a hat ellen, nehéz volt védekezni, visszajöttek ezzel a meccsbe, de nem volt kérdés, hogy ki nyeri meg a mérkőzést. Győztünk, két ponttal többünk és egy meccsel kevesebbünk van. Fontos, hogy jó csapatmunkával és játékosokkal a legjobbak ellen tudunk győzni. Gratulálok a Párizsnak és sok sikert kívánok a hátralevő idei találkozókhoz.

Mirko Alilovic, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Gratulálok magunknak, igazi csapatmunka ez a győzelem. Kielemeztük a párizsi meccset, felkészültünk, de úgy gondolom, hogy maradt még bennünk tartalék, ezt elő kell hoznunk.

Raúl González, a PSG vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, nagyon jól játszott ma, megérdemelt sikert aratott. Jól támadtunk, de Aliloviccsal nem tudtunk mit kezdeni, három hétméterest is kihagytunk. Elégedett vagyunk a BL-szereplésünkkel, büszke vagyok a játékosaimra.

Benoit Kounkoud, a PSG játékosa: – Gratulálok én is a Szegednek, tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, nem hiába ez volt a Hét mérkőzése az EHF szerint. Rosszul kezdtünk, így elhúzott hamar a PICK, de nincs okunk szomorkodni, mert vezetjük a csoportot. Azt viszont sajnáljuk, hogy elveszítettük a veretlenségünket.

ÖSSZEFOGLALÓ

Villámrajtot vettünk a mérkőzésen, amelyet kisebb vállsérülés miatt csapatkapitányunk, Jonas Källman kihagyott, míg a PSG-ből Kim Ekdahl du Rietz és Nikola Karabatic hiányzott.

Sigurmannsson büntetőből talált be, ezzel indult a mérkőzés gólözöne. A hatodik percben Bánhidi pattintotta el Omeyer mellett a labdát, ezzel már 4–1-re vezettünk. A vendégeknél ekkor leginkább Sander Sagosen lőtt, lassan ledolgozta hátrányát a vendégalakulat. Szegedi emberhátránynál a 14. percben egalizált a PSG (8–8). A vezetést azonban nem tudták átvenni, de néhány minutum erejéig fej-fej mellett haladt a két együttes. A 24. percben Canellas kiváló asszisztja után Gaber szerzett gólt, amivel ismét háromra nőtt az előnyünk (14–11). A szünetig ez eggyel csökkent.

A második félidőben frenetikus hangulat közepette, továbbra sem adtuk ki a kezünk közül a mérkőzés irányítását a világ egyik legjobb csapata ellen. Mirko Alilovic parádés formában védett, míg Stefán Sigurmannsson biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket. A legnagyobb különbség a 44. percre állt be, amikor Balogh Zsolt az elfekvő Omeyer mellett lőtt. Ekkor 25–20-at mutatott az eredményjelző.

A találkozó utolsó öt percében nagyot hajrázott a PSG, részben ledolgozta hátrányát, de egyenlíteni már nem tudott. Parádés hangulatot teremtő szurkolóink előtt 33–32-es győzelmet arattunk.

Legközelebb szerdán lépünk pályára, a BL 10. fordulójában a Flensburg vendégei leszünk 19 órától.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2018.11.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR