Mario Sostaric: a legjobb teljesítményünkre lesz szükség

Vissza
Mario Sostaric: a legjobb teljesítményünkre lesz szükség

Idegenben mindössze kétgólos vereséget szenvedtünk a Paris Saint-Germaintől, szombaton 17.30-tól viszont itthon ismét a győzelem a cél Mario Sostaric szerint ehhez minimálisra kell redukálnunk a hibáinkat.

– November 4-én Párizsban 33–31-es vereséget szenvedtünk. Mit lehet abból a mérkőzésből tanulni?

– Nemcsak csapatként, hanem egyénileg is rendkívül erősek, minden posztra van két kiváló játékosuk. Jó meccset játszottunk a francia fővárosban, de elkövettünk néhány olyan hibát, amiket nem szabadott volna, ezekre oda kell figyelnünk. Javulnunk kell védekezésben, nem szabad olyan sok gólt kapnunk majd szombaton a PSG ellen, mint amennyit a Skjerntől kaptunk vasárnap.

– Meglephetjük őket a Paris Saint-Germaint?

– Szoros meccset szeretnénk velük játszani, ami úgy gondolom, hogy nem meglepetés. Kétgólos vereséget szenvedtünk tőlük, ezt szeretnénk kijavítani itthon. Ehhez viszont a szezon legjobb teljesítményét kell nyújtanunk, hogy legyen erre esélyünk. Tudjuk, hogy minden hibánkat könyörtelenül kihasználják, így a győzelem kulcsa mindenképpen az lehet a szempontunkból, hogy a lehető legkevesebbszer hibázzunk, illetve kiválóan kell védekeznünk.

– Totális telt ház lesz ismét, óriási segítség lehet a fantasztikus szurkolótáborunk, most éppen a világ egyik legjobb együttese ellen.

– Így van, nagy erősségünk hazai pályán ez a nagyszerű közönség, sok erőt adnak nekünk. Hihetetlen érzés pályára lépni mindig telt ház előtt az újszegedi sportcsarnokban, csodálatos hangulatot teremtenek a szurkolóink. Végig mellettünk vannak, ami rendkívül sokat jelent számunkra a hatvan perc során.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2018.11.22.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

2019
06/11
Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

A továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez kettő pont kell a magyar férfiválogatottnak a hátralevő két Eb-selejtezőn, amelyeket ezen a héten játszanak. Holnap 18 órakor Szlovákiában lépünk pályára, vasárnap 18 órától Kecskeméten az olaszokat fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR