Bánhidi Bence: Ezt várja mindenki!

Vissza
Bánhidi Bence: Ezt várja mindenki!

Szombaton 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a francia Paris SG együttesét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. A hét rangadója az összecsapás. Bánhidi Bencével beszélgettünk.

– Kemény a francia védőfal?

– Kőkemény! Ezt már megtapasztalhattam háromszor, hiszen amióta Szegeden kézilabdázom, azóta ennyiszer játszottunk a Paris SG ellen. A nyáron még erősebbek lettek, Viran Morros érkezésével még stabilabbá váltak. Nem könnyű a beállós élete, de ez van, megszoktam már, hogy minden labdáért, zárásért meg kell küzdenem.

– Nyerhetünk a listavezető ellen? A BL-ben még nem sikerült őket megvernünk.

– Bombaerős csapattal találkozunk. Minden poszton klasszis játékosok szerepelnek. De ők sem verhetetlenek. A két párizsi meccsünkön, 2017-ben és néhány hete is volt esélyünk ellenük. Papíron ők az esélyesek, de mi felszabadultan játszhatunk, nincs győzelmi kényszer rajtunk, viszont szeretnénk megmutatni a világnak, hogy a MOL-PICK SZEGED milyen erős és komoly csapattá vált.

– Mi lehet a fegyver?

– Az az összetartó erő, amely az idei szezonban a fontos meccseken jellemzett bennünket. Mi képesek vagyunk egymásért, a klubért, a szurkolókért küzdeni. Most még precízebben kell játszanunk, olyan védőfal áll majd velünk szemben, amely ellen nem lehet könnyelműsködni. Ez lényeges lesz. Frissnek kell lennünk, fejben nagyon felkészülünk, minden rajtunk múlik majd a hét rangadóján.

– Minden jegy elkelt, fergeteges lesz a hangulat. Ez pluszerőt ad majd?

– Azért az év vége felé járva, 19 meccset lejátszva már nem olyan fitt az ember. De egy BL-meccs egészen más. Amikor elindulok a sportcsarnokba, akkor egy különös érzés kerít hatalmába. Hatalmas a várakozás bennem, mert tudom, hogy a szurkolók micsoda lelkesedéssel fogadnak bennünket, buzdítják a csapatot. Most nekünk és nekik is oda kell tenni magukat, ha azt szeretnénk, hogy legyőzzük történetünk során először a Bajnokok Ligájában a Paris SG-t.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Alain Gadoffre

Közzétéve: 2018.11.22.

TOVÁBBI HÍREK

2019
09/18
Vasárnap párizsi lecke vár ránk

Folytatódik az erőltetett menet, vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája második fordulójában, a Paris SG otthonában lépünk pályára. Szombaton kelünk útra a francia fővárosba.

2019
09/18
Szurkolóink is megmutatják jó szívüket

A nyáron izgalmas verseny zajlott szurkolóink között. Fotópályázatot hirdettünk. Takács Anett és Takács Andor a második lett, a mezt, amit megnyertek jótékonysági akcióra ajánlották fel.

AZ ÖSSZES HÍR