Hétgólos siker a Dabas ellen

Vissza
Hétgólos siker a Dabas ellen

17–14-es félidő után 36–29-re legyőztük a Dabast a K&H liga 24. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

MOL-PICK SZEGED - Dabasi KC VSE 36-29 (17-14)
K&H férfi kézilabdaliga, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Földesi, Halász.
MOL-PICK SZEGED: Sego - P. Rodríguez 7, Gaber 2, Henigman, Bánhidi 4, Canellas 5, Sigurmannsson 4/2. Csere: Nagy M. (kapus), Balogh 3, Zsitnyikov 6, Bodó, Blazevic 1, Bombac 2, Kaspárek 1, Sunajko 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabas: Pallag - Országh 1, S. Tokuda 5, Bíró 1, Szöllősi Sz. 3, Halász L. 2, Zakics 4/1. Csere: Podoba (kapus), Borsos 5, Lepsényi 2, Perisics 4, Garajszki, Kiss A. 2. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill. 12 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Tipikus BL-meccs utáni mérkőzés volt kevés felkészüléssel a mai. Fontos, hogy többen pihenhettek tőlünk, míg akik kevesebb lehetőséghez jutottak, most több szerepet kaphattak. Az eredményei nem azt mutatják, de jól összerakott együttes a Dabas.

Bodó Richárd, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Gratulálok a Dabasnak. Érződött rajtunk, hogy fáradtak vagyunk, de 15 percre összeállt a védekezésünk, jól lőttünk és volt kapusteljesítményünk, így nyerni tudtunk.

Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője: - A mérkőzés előtt kiegyeztünk volna ezzel a különbséggel. Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, nem volt kérdés a sikerük, csak a különbség. Összeszedtük magunkat, ennek nagyon örülök. Teljesen más munkát végez a két csapat, komolyan vettük a találkozót. Tökéletesen beleillett a találkozó a felékészülésünkbe, remélem a PICK-nek is.

Zakics Bence, a Dabas játékosa: - Erőt meríthetünk ebből a meccsből. Gratulálok a Szegednek a két ponthoz, nekünk nem ezeket a találkozókat kell megnyerni, hanem a Mezőkövesd ellenit például. Remélem két hét múlva is sikeresen kézilabdázunk majd otthon. Bízom benne, hogy sikerült elsajátítanunk valamit a világklasszisoktól.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mirko Alilovic, Mario Sostaric, Jorge Maqueda és Jonas Källman is végigpihenhette a találkozót, így tizenöt játékossal, köztük Nagy Martinnal és Sunajko Stefánnal nyertük a Dabas ellen.

Pedro Rodríguez és Balogh Zsolt találatai repítették előre csapatunkat kedd este az első játékrészben, miközben az ellenféltől a japán Shinnosuke Tokuda járt többször túl védelmünk és Marin Sego eszén. A 10. percben 8–5 állt az eredményjelzőn, majd hamar megszilárdítottuk előnyünket, de a 22. minutumra felzárkózott a Dabas. Borsos lövésénél Sego mellé nyúlt a labdának (13–11). A szünetig nagy változás nem történt, háromgólos különbséggel mehettek pihenőre a csapatok.

23–21-ig és a 41. percig tapadt ránk a Dabas, ezután viszont egy 6–0-s rohammal építettük tovább előnyünket, végül hétgólos győzelmet arattunk, amely nem forgott veszélyben

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, csatlakoztunk az UNICEF felhívásához. Arra kértük szurkolóinkat, hogy kékbe öltözzenek ma. A találkozó után a kékbe öltözött hívek, valamint teljes csapatunk összeállt egy közös fényképre, hogy felhívjuk a figyelmet a gyerekek jogaira.

Szombaton a Bajnokok Ligája B csoportjának 9. fordulójában 17.30-tól a PSG-t fogadjuk.

A mérkőzés utána sajtótájékoztató IDE kattintva megtekinthető. 

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Kocsis Alíz
 

Közzétéve: 2018.11.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR