Döntetlent játszottunk a Skjernnel

Vissza
Döntetlent játszottunk a Skjernnel

Először vesztettünk pontot idén az újszegedi sportcsarnokban, a Bajnokok Ligája B csoportjának 8. fordulójában a Skjern ellen játszottunk 33–33-as döntetlent.

MOL-PICK Szeged - Skjern Handbold (dán) 33-33 (14-15)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).
MOL-PICK Szeged: Alilovic - Sostaric 4, Maqueda 2, Blazevic, Bánhidi 5, Källman 5, Bombac 2. Csere: Sego (kapus), Zsitnyikov, Sigurmannsson 7/6, Gaber 1, Balogh 2, Bodó 4, Canellas 1/1, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Skjern: Nielsen - Augustinussen, Tangen 4, J. Konrádsson 5, Jakobsen 2, Mogensen 4, Christensen 1. Csere: Gústavsson (kapus), Mikkelsen 6, Stenbäcken, Söndergaard 10/5, Grebenc 1. Vezetőedző: Ole Nörgaard.
Hétméteres: 9/7, ill. 6/5.
Kiállítás: 6, ill. 12 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok  a Skjernnek. Az elején nagyobb különbséggel is vezethettünk volna. Rengeteget hibáztunk, így visszajött a meccsbe a dán bajnok. Jól játszottak, nehezen védekeztünk hét a hat ellen, a beállóik sikeresen kézilabdáztak. Végig harcoltunk, vezettünk két góllal, amiben a szurkolóink rengeteget segítettek. A kulcs a döntetlenhez az volt, amikor kétgólos előnynél gyors gólt szerzett a Skjern, majd nálunk faultot fújtak a játékvezetők. A meccs előtt két pontban gondolkodtunk, mert itthon játszottunk. Ahogy telt a meccs, nyertünk egy pontot először, majd vesztettünk, mert a kezünkben volt a győzelem. Mindegyik összecsapás nehéz a BL-ben. Ha nem koncentrálsz 100%-osan, akkor bárki képes nyerni bárki ellen. Sok sikert kívánok a Skjernnek, nagyon jól dolgoznak.

Joan Canellas, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Csalódott vagyok egy kicsit, azt gondoltam, hogy győzünk és folytatjuk a harcot a PSG-vel a csoportelsőségért. Ötgólos hátránynál nem tűnt úgy, hogy nyerhetünk, de végül kettővel is vezettünk. Nem jól játszottunk, a jövő heti találkozóra másképpen készülünk majd fel. Szurkolóink ma is rengeteg erőt adtak nekünk.

Ole Nörgaard, a Skjern Handbold vezetőedzője: - Nem csak a mai egy ponttal, hanem a múltkor mérkőzéssel is elégedett vagyok a Szeged ellen, mindent megtettünk, amit lehetett.

Jesper Konrádsson, a Skjern Handbold játékosa: - Minden meccset meg szeretnénk nyerni. Tetszett a szegedi légkör, köszönjük Juan Carlos Pastor szép szavait.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés előtt klubunk igazgatósági elnöke, Szűcs Ernő Péter csapatorvosunkat, Dr. Szabó Istvánt köszöntötte, mivel Doki már 30 éve szolgálja csapatunkat.

A mai meccskeretből Stanislav Kaspárek, Sunajko Stefán és Nagy Martin maradt ki.

A negyedik percben indult meg a gólgyártás, a vendégek szereztek vezetést. Erre viszont négyszer válaszoltunk sorozatban, így a hatodik minutumban már 4–1-et mutatott az eredményjelző. A dán bajnok ismét előhúzta a tarsolyából a hét a hat elleni játékot, amivel először felzárkózott (11. perc: 6–5), majd átvette a vezetést (16. perc: 7–8). Balogh Zsolt gyönyörű találatát követően még előnyben kézilabdázhattunk 10–9-nél, innentől viszont a Skjern remek időszaka következett. A szünetre egygólos vendégelőnnyel mehettek a csapatok.

Stefán Sigurmannsson értékesített büntetőjével indult a második játékrész, azonban a dánok erőre kaptak és nagyobb előnyt építettek fel. A 39. percben Kasper Söndergaard pimasz hetese után már 17–22 állt az eredményjelzőn. Nem ment jól a játék csapatunknak, de a küzdés meghozta gyümölcsét és negyedórával a vége előtt mínusz egyre (23–24) zárkóztunk fel.

Nem sikerült az egyenlítés csak az 55. percben, akkor Joan Canellas lőtt higgadtan a hálóba hétméteresből. Fantasztikus szurkolótáborunk állva tombolt, óriási erőt adva nekünk. Mirko Alilovic a legjobbkor hárított büntetőt, így 30–29-re vezettünk Bánhidi révén. Utoljára 10–9-re ugyebár.

Az utolsó két percet hiába indítottuk kétgólos előnyről, végül 33–33-as döntetlennel ért véget a találkozó.

Kedden a Dabast fogadjuk a K&H liga 24. fordulójából előrehozott mérkőzésen 18 órától, míg szombaton a BL 9. körében az eddig még veretlen PSG ellen lépünk pályára 17.30-tól.

A mérkőzés utána sajtótájékoztató IDE kattintva megtekinthető. 

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2018.11.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR