Juan Carlos Pastor: türelem!

Vissza
Juan Carlos Pastor: türelem!

Vasárnap 17 órakor a férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 8. fordulóban a dán Skjern Handbold együttesét fogadjuk. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel hangolunk.

– Idegenben megtapasztalhattuk, hogy nem könnyű a dán Skjern Handbold ellen játszani. Tényleg ennyire kellemetlen az ellenfél?

– Igen, mert végig figyelni kell, precíznek lenni, mivel nagyon kellemetlen stílusban játszanak a dánok. Kiválóan alkalmazzák a hét a hat elleni játékot, amit akkor sem adnak fel, ha gólokat kapnak. Folytatják, csinálják. Nehéz meccs vár ránk, komoly kis csapat a Skjern. Nekünk és a szurkolóknak is tisztában kell lenni vele, hogy ez nem lesz egy egyszerű meccs. Nagy szükség lesz mindenkire vasárnap délután.

– Mi lehet a fegyver a hét–hat elleni játékra?

– Nem könnyű, mert kiválóak a szélsőik, akik képesek kis szögből is kapura lőni. Türelmesen kell védekezni, ez az alap ilyenkor. Megvan erre is a rendszerünk, amit alkalmazunk. A héten próbálkoztunk új elemekkel is, amelyeket bevetünk a Skjern ellen. Ha belőjük az egyszerű helyzeteinket, akkor nem lehet kérdés a magabiztos győzelem megszerzése.

– Skjerben ismét a csapat nyert. Mindenki hozzátett a 29–26-os sikerhez! Erre lehet építeni!

– Csapatmunka volt a győzelem, közel sem játszottunk magas színvonalon, a keret össze tudta hozni a győzelmet, ez mindig fontos.

– Sokszor mondta, hogy jó lenne, ha egy sima magyar bajnokin is sok néző előtt játszhatnának. Kedden 2500 szurkoló buzdította a csapatot. Ez jelzés feléjük, hogy mennyire szeretik!

– Biztos, hogy élvezik, amit látnak, örömmel jönnek ki a meccseinkre. A klub úgy lehet csakis erős, ha egyre nagyobb és komolyabb a szurkolótábor. Mindig elmondom, de most is ezt teszem: remélem, hogy hamarosan lesz egy új arénánk. Vasárnap pedig arra kérek mindenkit, hogy segítsék a csapatot, mert nagyon fontos meccs vár ránk, és a Mi táborunkkal sikerülhet megszerezni az újabb két pontot.
 
Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes Balázs

Közzétéve: 2018.11.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR