Jonas Källman: imádom amilyen hangulatot teremtenek a szurkolóink

Vissza
Jonas Källman: imádom amilyen hangulatot teremtenek a szurkolóink

A szezon egyik legfontosabb időszakában vagyunk. Sok meccs, kevés pihenés. Erről, a Skjern elleni meccsekről és a szurkolóink által teremtett csodálatos hangulatról is beszélgettünk csapatkapitányunkkal, Jonas Källmannal.

– Nehéz mérkőzést játszottunk Skjernben vasárnap, majd a csapat hétfőn este ért haza. Kedden már tizenöt percet játszottál a Gyöngyös ellen, fáradt vagy?

– Egy picit igen, de ez a munkám. Ilyenkor többet kell aludnom, még jobban kell étkeznem. Ilyenkor nem panaszkodni kell, hanem odafigyelni a testemre. Pihenni, megfelelően étkezni. Egy hónap van már csak hátra az őszi szezonból, harcolnunk kell, minél több meccset még megnyerni ebben a fontos időszakban, aztán lehet feltöltődni.

– A Gyöngyös ellen akkor szilárdult meg csapatunk védekezése, amikor pályára léptél. Egyetértesz?

– Igen, de az első félidőben fáradtabban kézilabdáztunk még, míg a gyöngyösiek nagyon erős harminc percet produkáltak. Nem volt lehetőségünk edzeni, plusz jó csapatuk van. Megmutattuk, hogy ha nem játszunk magas szinten, akkor mi történik. Ezt láthattuk az első játékrészben. Folytatnunk kell a jó játékunkat. Nem panaszkodhatunk, a német csapatok nálunk kedvezőtlenebb helyzetben vannak, ők még kevesebbet tudnak pihenni.

– Mit vársz a Skjern elleni második csoportmérkőzéstől?

– Néhány dologban megleptek Dániában bennünket, kiváló együttesük van. Szegedre pedig úgy gondolom, hogy még erősebben érkeznek majd a hétvégén. A kapusuk alig védett valami az első meccsen, tehát ebben lehet még pluszuk. Vannak szituációk, amiben javulnunk kell – ilyen például a hét a hat elleni játék –, hogy ismét győzzünk.

– Meglephetnek bennünket?

– Ez egy jó kérdés. Igen, de mindenre alaposan felkészülünk, amennyire lehet ebben a néhány napban. A kontratámadásokban mindenképpen fejlődnünk kell vasárnaphoz képest.

– Jó volt körbenézni a lelátón kedden, mivel 2500 szurkolónk látogatott ki a Gyöngyös elleni bajnokira. Erőt ad ez is az erőltetett menetben?

– Naná, mindig óriási segítség, amikor rengetegen vannak a csarnokban. Ha jól tudom, akkor a Skjern ellen is teljesen telt ház lesz. Amikor kiabálnak, tapsolnak, dobolnak, mindennél többet segítenek nekünk. Fontos mérkőzés lesz, mert ha nyerünk, akkor jó pozíciónk lehet majd a csoportban. Szükségünk lesz most is szurkolóinkra a pályán nyolcadik játékosként. Ha nyomás alatt tartja az ellenfelet a közönségünk, óriási segítség. Imádom, amilyen hangulatot teremtenek a sportcsarnokunkban.

Interjú: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs
 

Közzétéve: 2018.11.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR