Balogh Zsolt: a születendő gyermekemért is játszom

Vissza
Balogh Zsolt: a születendő gyermekemért is játszom

Csapatunk jobbátlövője, Balogh Zsolt 2012-ben igazolt hozzánk. Csütörtökön két edzés között beszélgettünk vele. Többek között a Skjern elleni meccsről és a születendő gyermekéről is.

– Mentálisan hogyan készülsz egy-egy komolyabb meccsre, így a vasárnapi Skjern Handbold elleni BL-ütközetre?

– A meccs előtti napon és a meccs napján szeretek elmenni egyedül sétálni, kicsit kitisztítani a fejem és átgondolni az előttem álló feladatokat. A meccs napján mindig egyedül vagyok itthon, és semmi mással nem foglalkozom, amíg nincs vége a találkozónak. Ez egy bevált szokás nálam, szerencsére a párom partner ebben teljes mértékben.

– Versenyidőszakban speciálisan étkezel?

– A mérkőzés napján általában kevésbé van étvágyam, így kevesebbet eszem. Ami fontos, hogy a meccs kezdéstől számítva körübelül öt, öt és fél órával előtte ebédelek, és ez általában mindig könnyű étel. Utána maximum még gyümölcsöt eszek, ha induláskor kicsit is éhesnek érzem magam.

– Van valami kabalád, amihez ragaszkodsz a találkozó előtt?

– Hazai BL-meccs előtt szinte mindig egyedül töltöm az éjszakát is. Nem mondanám, hogy babonából, de így szoktam meg az évek alatt.

– Kisbabát vártok a pároddal, mennyire vagytok már izgalomban?

– Nagyon várjuk már a baba érkezését. Sokat gondolok rá a meccsek előtt,. Most már ő érte is játszom, és ez hihetetlen mentális erőt képes adni.

– Mire számítasz a Skjern ellen?

– Egyértelműen MOL-PICK SZEGED-győzelmet várok, ez nem is lehet kérdés, de az biztos, hogy nem adja majd könnyen a Skjern a 2 pontot. Senki nem gondolja, hogy most nyertünk idegenben ellenük, akkor itthon könnyű ujjgyakorlat lesz a meccs. Nyomás nélkül érkeznek hozzánk, nincs mit veszíteniük, ezért felszabadultan játszhatnak, mi pedig magasra tettük a lécet és nem könnyű minden héten megugrani ezt.  Csak akkor lehetünk sikeresek, ha maximális a koncentrációnk, és egy pillanatra sem engedünk ki.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Dénes  Balázs

Közzétéve: 2018.11.15.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/22
Apáról fiúra 2.0 - Bajusz Brunó

A Bitola elleni edzőmeccsen először kapott szerepet Bajusz Brunó, legendás játékosunk, Bajusz Sándor gyermeke. A tehetséges játékos a balszélen játszhatott.

2019
01/21
Mézi összehozta a MOL-PICK-családot

A MOL-PICK-SZEGED, a Csak előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. közös szervezésében immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Mézi-kupát. A négycsapatos viadalt a Sportolók/média együttese nyerte meg.

AZ ÖSSZES HÍR