Legyőztük a Gyöngyöst, Pedro és Sigurmannsson 19 gólt lőttek

Vissza
Legyőztük a Gyöngyöst, Pedro és Sigurmannsson 19 gólt lőttek

A K&H liga 10. fordulójában 17-15-ös félidő után 38-29-re legyőztük itthon a HE-DO B. Braun Gyöngyöst.

MOL-PICK Szeged - HE-DO B. Braun Gyöngyös 38-29 (17-15)
K&H férfi kézilabdaliga, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Fekete, Tóth D.
MOL-PICK Szeged: Alilovic - P. Rodríguez 9, Maqueda 3, Bombac 1, Gaber 3, Bodó 2, Sigurmannsson 10/5. Csere: Nagy M. (kapus), Blazevic, Canellas 2, Bánhidi 3, Kaspárek 1, Zsitnyikov 3, Källman 1, Henigman, Tóth. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Gyöngyös: Tóth M. - Urbán 2, Markez 4, Vilovszki 5, Gerdán, Duris 1, Varsandán 4. Csere: Buzogány (kapus), Herceg 1, Ubornyák 4, Gerdán, István 1, Gábori, Sipeki 1, M. Krivokapics 4/2, Németh T. 1, Gráf 1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Hétméteres: 5/5, ill 2/2.
Kiállítás: 2, ill. 12 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Jó volt látni, hogy rengeteg szurkoló volt ma a csarnokban. Gratulálok a Gyöngyösnek a mai játéknak, bebizonyították, hogy nem véletlenül győzték le a Tatabányát vasárnap. Nehezen kezdtünk, tegnap nagyon későn érkeztünk haza. Több időt akarunk szánni a BL-felkészülésre, ezért muszáj ilyen hamar játszani. Második félidőben a legjobb védőfalunkat küldtük a pályára, ez meglátszott. Tanulni kell ebből a meccsből, mert nincs egyszerű feladat soha. Rengeteg munka vár még ránk.

Pedro Rodríguez, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Mindig maximumot akarok nyújtani, ez most kijött, de a csapat fontosabb. A második félidőre összeállt a védekezésünk, így magabiztosan nyertünk. Gratulálok a Gyöngyös jó játékához, tetszett, hogy ilyen sokan kijöttek a meccsre, mondtam is a kezdés előtt Balogh Zsoltnak. Sok erőt ad ez nekünk egy hosszú utazás után, mint ami a tegnapi volt.

Konkoly Csaba, a Gyöngyös vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek, nemcsak ehhez a meccshez - mert ez kötelező volt nekik -, hanem a BL-hez és az itt folyó munkához. Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Örülök neki nagyon, hogy komolyan vett bennünket a Szeged. Mindkét csapat fáradt volt, ez okozta az első félidei sikerünket, de a csatát nem nyerhettük meg. Picit hamar elfáradtunk. Amiket elgondoltunk, azok ültek, jó, hogy nem adtunk el sok labdát, nem volt sok technikai hibánk, a gólhelyzetek kihagyása okozta a vesztünket.

Gráf Martin, a Gyöngyös játékosa: - Gratulálok a Szegednek és köszönöm a játéklehetőséget edzőmnek. Erős védelme volt a hazaiaknak, nehezen törtük fel, de mindent megtettem, ami tőlem telt.

ÖSSZEFOGLALÓ

Alig egy napja érkeztünk haza Dániából, ma már bajnoki mérkőzés várt ránk az újszegedi sportcsarnokban a HE-DO-B. Braun Gyöngyös ellen. A szakmai stáb döntésének értelmében Marin Sego, Mario Sostaric, Balogh Zsolt és Sunajko Stefán pihenhetett, míg Jonas Källman a második félidőre állt be. A fiatalok közül Nagy Martin és Tóth József is lehetőséget kapott, előbbi bravúrjával zárult a mérkőzés.

Potyogtak a gólok az első játékrészben. Mi kezdtünk, a 14. percben Mirko Herceg talpról eleresztett lövésével átvette a Gyöngyös vezetett (8–9). A 23. minutumban 11–12-nél még a vendégek kézilabdáztak előnyben, ezt követően viszont már nem tudtak. 15–13-nál időkéréssel próbálta megtörni lendületünket a Heves megyeiek trénere, Konkoly Csaba. A szünetig már nem nőtt az előnyünk, kétgólos előnnyel mentünk pihenőre.

A második játékrész elején még tartották a lépést velünk a gyöngyösiek, azonban 19–17 után feljavuló védekezésünknek és Mirko Alilovicsnak köszönhetően folyamatosan növeltük a fórunkat, amely a 47. percre csúcsosodott ki. Bombac és Gaber összjátéka után utóbbi talált be, így már tízzel vezettünk (30–20). Hamarosan jöttek a fiatalok, míg Sigurmannsson és Pedro gólversenyét végül előbbi nyerte meg 10–9-re, mi pedig 38–29-re a mérkőzést.

Legközelebb vasárnap 17 órakor lépünk pályára. A Bajnokok Ligája B csoportjának 8. fordulójában a Skjernt fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2018.11.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR