Bemutatjuk a Gyöngyöst

Vissza
Bemutatjuk a Gyöngyöst

Hétfőn kora este hazaérkezett csapatunk Skjernből, ma 18 órától viszont már a K&H liga 10. fordulójában vár ránk mérkőzés, a Gyöngyöst fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban 18 órától.

A K&H férfi kézilabdaliga 5. helyén álló Gyöngyös ellen lépünk ma pályára. Ellenfelünk vasárnap nagy csatában a Tatabányát győzte le hazai környezetben 24–22-re. Ez idei legmeglepőbb eredménye Konkoly Csaba vezetőedző csapatának, de a Heves megyeiek a Tatabányán kívül a Komlót, a Ceglédet, a Budakalászt és Egert is legyőzték, míg Dabason 23–23-as döntetlent játszottak. Csurgón, Balatonfüreden és a Ferencváros otthonában viszont nem szereztek pontot.

A Gyöngyös legeredményesebb játékosa a bajnokságban Mitar Markez. A szerb jobbátlövő 42-szer vette be eddig az ellenfelek kapuját, míg a horvát balátlövő, Mirko Herceg 36-szor. Őket követi Varsandán Milán (31), Lubomir Duris (30) és Urbán Egon (20).

Gyöngyösön is kézilabdáznak egykori szegedi játékosok. A szlovák származású kapus, Tóth Mihály, valamint a magyar válogatott jobbátlövő, Krivokapics Milorad 2005 és 2010 között erősített bennünket, magyar bajnok és kupagyőztes lett velünk. Január óta kézilabdázik Gyöngyösön, idén kilenc meccsen tíz gólt lőtt.

A 2017-18-as szezonban Gyöngyösön 33–33-as döntetlent játszottunk, míg az újszegedi sportcsarnokban 36–18-ra nyertünk ellenük. A bajnokság végén a 11. helyen végzett a Konkoly-csapat azonos pontszámmal (17) a Cegléd mögött, valamint eggyel megelőzte a még bennmaradó Ferencvárost és a kieső Vácot (16).

A Gyöngyös nyári átigazolásai:

Érkezett:
Vilovszki Uros (beálló, Minaur Baia Mare), Varsandán Milán (balszélső, Balatonfüredi KSE), Mirko Herceg (balátlövő, Massy Essone), Ubornyák Dávid (irányító, Telekom Veszprém II.), Buzogány Barna (kapus, CSU CNOT Brasov), Milan Sajin (balátlövő, Dinamo Bukarest)

Távozott:
Kovacsics Péter (balszélső, Ferencváros), Lele Ákos (balátlövő, Orosháza), Matej Mikita (balátlövő, Chartres), Medro Martins (beálló, Mezőkövesdi KC), Vladan Loncar (balátlövő, RK Nexe), Holló Márk (kapus, Veszprém Felsőörs), Hudák Henrik (kapus, Hatvan)

A Gyöngyös játékoskerete a 2018-19-es szezonra:

Kapusok: Tóth Mihály, Buzogány Barna, Manazya Felicián
Jobbszélsők: Gábori Máté, Urbán Egon
Jobbátlövők: Mitar Markez, Krivokapics Milorad
Irányítók: Lubomir Duris, Tóth Márk, Gráf Martin, Sipeki Levente, Ubornyák Dávid
Beállók: Vilovszki Uros, István Péter, Gerdán Tibor, Igó Ádám
Balátlövők: Milan Sajin, Mirko Herceg
Balszélsők: Varsandán Milán, Németh Tamás

Vezetőedző: Konkoly Csaba

A MOL-PICK SZEGED – HE-DO B. Braun Gyöngyös mérkőzésről a delmagyar.hu ma 18 órától élő szöveges percről percre tudósítással jelentkezik majd, míg csapatunk közösségi oldalait részeredményekért és képekért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid –
 

Közzétéve: 2018.11.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR