Megnyertük a 175. BL-meccsünket

Vissza
Megnyertük a 175. BL-meccsünket

Háromgólos győzelemmel zártuk 175. BL-meccsünket Skjernben, miután 29–26-ra nyertünk a B csoport 7. fordulójában.

Skjern Handbold (dán)  MOL-PICK SZEGED 2629 (1514)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló, Skjern Bank Aréna. Vezette: Lopez, Ramirez (spanyolok).
Skjern: Nielsen  Augustinussen 1, Tangen 5, Jakobsen, J. Konradson 2, Mogensen 5, Eggert 6/2. Csere: Gústavsson (kapus), Mikkelsen 5, Stenbäcken 1, Söndergaard 1, Grebenc. Vezetőedző: Ole Norgaard.
MOL-PICK SZEGED: Sego  Sostaric 6, Maqueda 3, Blazevic, Bánhidi 3, Källman 2, Bombac 2. Csere: Alilovic (kapus), Gaber 1, Canellas 5/2, Bodó 1, Zsitnyikov 1, Sigurmannsson 3/2, Balogh 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 5/4.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Dániában mindig jó dolog kézilabdázni, mert remek közönség, igazán kézilabda-szakértők. Nem játszottunk jól az első félidőben, mégis dicséretes, hogy a Skjern mindössze egy góllal tudott vezetni. Ez döntő volt, mert a második játékrészben már úgy kézilabdáztunk, ahogy szerettem volna. Nagyon megdicsértem a csapatot, mert minden pályára lépő játékos hozzátett a győzelemhez, ami a későbbiek szempontjából hihetetlenül fontos. Nagyon örülök a sikernek, annak különösen, hogy Alilovic is megmutatta, hogy miért szerződtettük Szegedre.

Ole Norgaard, a Skjern vezetőedzője: – Egyik kedvenc csapatom ellen játszottunk. Közel álltunk mi is a győzelemhez, de a hajrában a rutinos Szeged érvényesítette a papírformát, nem adott esélyt a két pont megszerzésére.

Marko Krivokapics, a MOL-PICK SZEGED másodedzője: - Nagyon nehéz meccsen nyertünk, kétszer is hátrányból kellett felállnunk. Ledolgoztuk a hátrányunkat a szünetre majdem teljesen, ez fontosnak bizonyult. A második félidőben lett kapusteljesítményünk, Alilovic sokat hozzátett a meccshez. technikailag képzett játékosai vannak a Skjernnek, nem volt egyszerű dolgunk. A hajrában pontosabbak voltunk, így nyerni tudtunk.

Bodó Richárd, a MOL-PICK SZEGED játékosa: –  Köszönjük szépen, hogy a kilátogató Szeged-szurkolók ilyen csodálatos hangulatot teremtettek. Nagyon jó volt hallani itt is őket. Kiválóan kézilabdáztak a hazaiak, nehéz meccset húztunk be. A lényeg, hogy megvan a két pont, holnap utazunk haza, kedden pedig fogadjuk a Gyöngyöst, vasárnap pedig ezt a Skjernt. Gondoltam, hogy nehéz lesz itt nyerni, de azt nem, hogy ennyire.

ÖSSZEFOGLALÓ

Történetünk során először találkoztunk a Skjernnel. A dán bajnok elleni meccskeretből ezúttal Stanislav Kaspárek maradt ki Sunajko Stefán és Nagy Martin mellett, így Pedro Rodríguez került be.

Dán gólokkal és huszonhat másodperc után Bánhidi Bence kiállításával indult a 175. mérkőzésünk a Bajnokok Ligájában. Zsitnyikov, Sigurmannsson és Bombac találataival fordítottunk. A 10. perc után (4–5) viszont hét a hat elleni játékával magára talált a Skjern, átvette a vezetést. Thomas Mogensen hátán cipelte a hazaiakat, ez pedig a 24. minutumra csúcsosodott ki. A csereként érkező Mirko Alilovicsot Christoffer Mikkelsen avatta fel, így már négygólos hátrányban folytathattuk (14–10). Sostaric, Bodó majd Balogh góljaival zárkóztunk fel (27. perc: 14–13), még egy gólváltást követően 15–14-gyel mehettünk pihenőre.

Több, mint hat percig nem kaptunk gólt a második félidő középkezdése után, így a 37. percben Anders Eggert találata után 16–17-et mutatott az eredményjelző. Jól kézilabdáztunk, Mirko Alilovic bravúrokat mutatott be a kapuban, míg támadásban Bánhidi Bence harcolta ki sorra a hétmétereseket nekünk, illetve a kétperces kiállításokat a dán játékosoknak. A 44. percben már négygólos előnyben kézilabdáztunk (18–22), azonban még innen felzárkózott a Skjern (21–23). Sostaric biztos kézzel értékesítette a helyzeteit, azonban az utolsó percekre kiegyenlített a dán együttes. Az 54.-ben Mikkelsen egalizált (25–25), majd 26–26 után már csak a PICK talált be Zsitnyikov, Bánhidi és Balogh révén, így háromgólos győzelmet arattunk 175. BL-meccsünkön.

Legközelebb kedden lépünk pályára, a K&H ligában a Gyöngyöst fogadjuk az újjszegedi sportcsarnokban 18 órától.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.11.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR