Itt Skjern! Jön a 175. BL-meccsünk

Vissza
Itt Skjern! Jön a 175. BL-meccsünk

Szerencsésen megérkeztünk Dániába, Skjernbe, ahol vasárnap 16.50-kor 175. BL-meccsünket vívjuk.

Szerencsésen megérkeztünk Skjernbe. Szegedről reggel 6.30-kor indultunk, Budapestről Billundba repültünk. A „legó városából” – itt találták ki a világ egyik legnépszerűbb játékát – Skjernbe utaztunk, 1 órás buszozás után érkeztünk meg a 8 ezres településre.

A szállásunk a központban található. Mivel nem egy nagy városról van szó, így igazán nincsenek távolságok. Mindenki jól bírta az utat. Két órát repültünk, a legtöbben olvastak, filmet néztek, zenét hallgattak.

– Számunkra fontos meccs következik – kezdte az esélylatolgatást Juan Carlos Pastor vezetőedző. – Párizsban, ha a 10-es skálán lehet osztályozni, akkor hetesesre játszottunk. Ez a PSG ellen nem elég, még lehet, hogy a nyolc is kevés. Sokat kell tanulnunk a francia bajnok elleni találkozóból. A hiba Skjern ellen sem fér bele. Dán riválisunk játéka leginkább a német Flensburgéra hasonlít, ez sem véletlen, többen is szerepeltek a német bajnoknál. Rohannak, hatalmas tempót diktálnak, így sok időnk nem lesz a cserére. Nagy feladat vár mindenkire, mert most még több teher hárul a pályán lévőkre. Meg kell becsülnünk a labdát, ha okosan, precízen játszunk, akkor sikerülhet nyernünk. Ez a célunk, nem is lehet kérdés, hogy a két pontért jöttük. Komoly kihívás vár ránk, de képesek vagyunk megoldani.

Bodó Richárd eddig 23 gólt dobott az idei BL-szezonban. A PSG hálóját hétszer vette be. Neki sem lesz könnyű dolga, de mindenki abban bízik, hogy jönnek majd a Bodó-bombák.

– Szerdán tudtunk pihenni, ez mindenkinek jól jött – nyilatkozta a „nemzet bombázója”. – Csütörtöktől már csak a Skjernre koncentráltunk, elemeztük őket, csiszoltuk a taktikánkat. Frissnek kell lennünk, okosan, a taktikát betartva játszanunk. Szívós kis ellenfél ellen kell pályára lépnünk. Egy eredményben gondolkodunk: az pedig a győzelmünk!

Kapusunk, Marin Sego parádésan kezdte a 2018/2019-es VELUX EHF Bajnokok Ligája-szezont. Horvát hálóőrünk bravúrt bravúrra halmoz az eddig lejátszott meccseken.

– Nekem is fontos lesz – vette át a szót Sego –, hogy fejben nagyon ott legyek a meccsen. A dánok kedvenc fegyvere a lerohanás. Ezekből pedig könnyű gólokat tudnak szerezni. Nekem ebben a helyzetben nem egyszerű a dolgom, de kellenek majd a bravúrok. Csapatunk a párizsi vereség után még jobban összekovácsolódott. Két pontért jöttünk Skjernbe, csakis ez lebeg mindenki szeme előtt.

A meccs vasárnap 16.50-kor kezdődik. A Sport 1 élőben adja a találkozót. Csapatunk honlapja részletes tudósítással jelentkezik. Közösségi oldalaink (Facebook, Instagram, Twitter) fotókkal, videókkal és friss hírekkel jelentkeznek. A delmagyar.hu szöveges online tudósítással számol be a találkozóról.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.11.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR