Bemutatjuk a Skjernt

Vissza
Bemutatjuk a Skjernt

A VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjának 7. fordulójában vasárnap 16.50-től a Skjern otthonában lépünk pályára. Ismerkedjünk meg a dán bajnokkal.

Történetünkben először lépünk pályára vasárnap a Skjern Handbold ellen. Az előző idény dán bajnoka nem szerepel túl jól a hazai pontvadászatában jelenleg. Ellenfelünk tizenegy fordulót követően hat győzelemmel és öt vereséggel a tabella hetedik helyét foglalja el. A felsőházi rájátszásba az első nyolc együttes kvalifikálja magát.

A Bajnokok Ligájában a Celjét idegenben 27–26-ra, a Motort otthon 37–33-ra legyőzte a Skjern, de Dániában a PSG mindössze két találattal (24–26) tudott nyerni. Nantes-ban 35–27-es vereséget szenvedtek, míg a Zagreb ellen 31–31-es döntetlent játszottak. Ezekkel az eredményekkel öt pontot gyűjtöttek és a hatodik helyen áll a B csoportban a dán bajnok.

A 2017-18-as szezonban a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé bejutottak, miután a nyolcaddöntőben összesítésben kettő góllal múlták felül a Veszprémet. A negyeddöntőben a későbbi ezüstérmes Nantes jelentette a végállomást számukra. Idegenben 33–27-re kaptak ki, míg Dániában 27–27-tel zárult a találkozójuk.

A nyári átigazolási időszakban a bundesligás Wetzlarba távozott a tavaszi idényt bombaformában teljesítő Tibor Ivanisevic kapus, míg a balátlövő Markus Olsson Toulouse-ba igazolt, míg Cornelius Kragh országon belül váltott csapatot.

Világklasszis irányítót igazoltak viszont Flensburgból. Anders Eggert 2017-es hazaigazolása után – szintén Flensburgból – idén Thomas Mogensen érkezett Skjernbe. A 35 esztendős játékos tizenegy év németországi légióskodás után tért haza. A 24 gólos Mogensent csak Eggert előzi meg a BL házi góllistáján, a balszélső 36 találatnál jár.

Szintén ismerősen csenghet új kapusuk, az izlandi válogatott Björgvin Páll Gústavsson neve. Őt leginkább a válogatott-mérkőzésekről ismerhetjük, de többek között védett Schaffhausenben és Magdeburgban, Skjernbe hazájából érkezett. Rajtuk kívül szerződtették a szlovén balátlövőt, Jan Grebencet Velenjéből, illetve a jobbszélső Sebastian Augustinussent a Koldingból, aki a BL-ben 15 gólnál tart.

Csapatunk holnap reggel utazik el Dániába. Budapestről Billundba repülünk, majd onnan busszal megyünk tovább a mindössze 8 ezer fős Skjernbe.

A Skjern Handbold átigazolásai a nyáron:

Érkezett:

Thomas Mogensen (irányító, SG Flensburg-Handewitt), Björgvin Páll Gústavsson (kapus, Haukar), Sebastian Augustinussen (jobbszélső, KIF Kolding), Benjamin Jakobsen (beálló, klub nélküli), Jan Grebenc (balátlövő, RK Gorenje Velenje)

Távozott:

Tibor Ivanisevic (kapus, HSG Wetzlar), Markus Olsson (balátlövő, Fenix Toulouse HB), Cornelius Kragh (irányító, Skandenborg)

A Skjern BL-kerete az idei szezonra:

Kapusok: Emil Nielsen, Björgvin Páll Gústavsson, Kasper Rasmussen
Jobbszélsők: Mathias Jensen, René Rasmussen, Sebastian Augustinussen
Jobbátlövők: Sarup Söndergaard, Eivind Tangen
Irányítók: Thomas Mogensen, Jesper Konrádsson
Beállók: Benjamin Jakobsen, Christoffer Mikkelsen, Bjarte Myrhol
Balátlövők: Tandri Már Konrádsson, Jonathan Stenäcken, Jan Grebenc
Balszélsők: Anders Eggert, Bjarke Christensen

Vezetőedző: Ole Nörgaard

A Skjern Handbold – MOL-PICK SZEGED mérkőzést a Sport1 Tv élőben közvetíti vasárnap 16.50-től, míg a delmagyar.hu élő szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.11.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR