Jubilálunk! 175. BL-meccsünk következik

Vissza
Jubilálunk! 175. BL-meccsünk következik

Vasárnap 16.50-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 7. fordulóban a dán bajnok Skjern Handbold otthonában lépünk pályára. Ez lesz a 175. BL-találkozónk.

Szép jubileumhoz érkezünk vasárnap. A dán bajnok Skjern Handbold ellen 175. Bajnokok Ligája meccsünket vívjuk. A jelenlegi felsőházas mezőnyben csak hat csapat (Barcelona, Montpellier, Veszprém, Flensburg, Zágráb és Celje) játszott nálunk többször a legjobbak között. Komoly klubok között szerepelünk, így elmondhatjuk magunkról, hogy Európa meghatározó csapatai között tartanak nyilván bennünket.

Az 1996/1997-es idényben mutatkoztunk be, azóta a Bajnokok Ligájában Dániából a Gudméval, az Aalborggal (velük négy meccsünk volt), a Köbenhavnnal, a Koldinggal és a Silkeborggal csaptunk össze. A 2018-as dán aranyérmessel, a Skjern Handbollal még nem találkoztunk, így a vasárnapi meccs premier lesz a történetünkben.

A vikingek ellen már az 1982/1983-as idényben találkoztunk. Ekkor a Szegedi Volán a KEK-ben vitézkedett. A nyolcaddöntő első meccsén itthon 27–16-ra nyertünk, majd idegenben is diadalmaskodtunk, méghozzá 27–26-ra. Legendás szélsőnk – minden idők legjobb szegedi csapatának jobbszélsője volt –, Tenke Endre 13 gólt dobott a két meccsen. Egy év múlva ismét összehozott a sors bennünket egy dán együttessel a KEK-ben. Idegenben 25–23-ra kikaptunk a Helsingör ellen, itthon a nyolc gólig jutó Lele Ambrus vezetésével 31–21-re nyertünk, és jutottunk tovább az elődöntőbe.

A 2007/2008-as szezonban játszottunk először dán gárdával (Gudme) a BL-ben. A szegedi meccset azóta is sokat emlegetik a szurkolók, Krivokapics Milorad utolsó pillanatokban szerzett góljával 34–33-ra diadalmaskodtunk. Azon a meccsen akkor többen halláskárosodást szenvedtek, akkora volt a hangzavar a lefújást követően.

Sokáig nem termett babér Dániában, általában vereséget szenvedtünk. A 2014/2015-ös szezonban tört meg az átok, akkor az Aalborg otthonában 28–25-re tudtunk nyerni. Azóta olyan lendületet kaptunk, hogy nem szenvedtünk vereséget, öt meccsből négyszer nyertünk, egyszer döntetlent játszottunk.
A jelenlegi keretünkből senki sem légióskodott az észak-európai országban, egy célunk van, hogy megszerezzük a 82. győzelmünket, ezért hajtunk, ezért küzdünk majd a meccsen.

A csapat szombat reggel kel útra, este Skjernben tréningezik. Ezúttal sem kell attól tartanunk, hogy nem lesz „Hajrá, Szeged!” buzdítás, mert sokan tanulnak és dolgoznak Dániában, így szegedi szurkolóban nem lesz hiány.

A vasárnapi jubileumi találkozót a Sport 1 élőben adja. Csapatunk közösségi felületei – Facebook, Instagram, Twitter – is kiemelt figyelmet szentelnek a dán túrának. Videókkal, fotókkal, friss hírekkel jelentkezünk. Honlapunkon részletesen beszámolunk a szombati és vasárnapi napról, így érdemes figyelni, követni bennünket.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.11.08.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/25
Mirko Alilovic: most már előre tekintünk

Július 21-én az V. PICK-nikkel indítjuk a 2019-20-as szezont, csütörtökön este pedig már megtudjuk, kikkel játszunk a Bajnokok Ligája csoportkörében. Mindezek előtt még horvát kapusunkkal, Mirko Aliloviccsal értékeltük a mögöttünk hagyott idényt.

2019
06/24
BL: az ötödik kalapba kerültünk

Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta kalapkiosztását, amely alapján csütörtökön 18 órától Bécsben kisorolják a Bajnokok Ligája 2019-20-as idényének csoportjait.

AZ ÖSSZES HÍR