Sporttörténelmi meccset nyertünk Monoron a Vecsés ellen

Vissza
Sporttörténelmi meccset nyertünk Monoron a Vecsés ellen

Magabiztos, 37–18-as győzelmet arattunk Monoron a Vecsés ellen a K&H liga 9. fordulójában.

Vecsési SE-MOL – PICK Szeged 18–37 (10–23)
K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló, Monor, 1000 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.
Vecsés: Kránitz – Radoszavljevics 1, Simányi 2, Benmiloud 1, Nagy, Lendvay, Antal 3. Csere: Vitáris (kapus), Vojinovics 1, Spekhardt 2, Takó 4/2, Haszilló, Vízler 2/1, Marczinkó 2. Vezetőedző: Damir Sztojanovics.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Pedro 6, Kaspárek 3, Canellas 4/1, Bánhidi 2, Zsitnyikov 3, Sunajko 8/1. Csere: Nagy M. (kapus), Henigman 3, Källman 2, Bombac 3/2, Bodó 1, Tóth, Balogh 1, Maqueda 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.
Hétméteres: 5/3, ill. 6/4.

NYILATKOZAT

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, az első félidő mindenképpen dicsérhető volt mind támadásban, mind védekezésben, főként, hogy két napja még BL-meccset játszottunk. Örülök, hogy több fiatal játékosnak is lehetőséget tudtunk adni, akik közül különösen Nagy Martin élt a lehetőséggel.

ÖSSZEFOGLALÓ

Sporttörténelmi mérkőzést játszottunk ma este Monoron a Vecséssel, mivel először találkoztunk velük az NB I-ben. Szakmai stábunk döntésének értelmében Alen Blazevic, Matej Gaber és Stefán Sigurmannsson felmentést kapott a mai meccs alól. Tizenöt játékost neveztünk, az utolsó helyre Marin Sego és Mario Sostaric kerülhetett volna be, de mivel játékuk nem volt indokolt, így ők is pihenhettek. Távollétükben ott volt a pályán három fiatal magyar, Nagy Martin, Tóth József és Sunajko Stefán, de Pedro Rodríguez és Nik Henigman is értékes játékperceket kapott.

Jó volt felnézni a lelátóra az impozáns, nemrég átadott monori sportcsarnokban, mivel az itteni székhelyű támogatónk, a Toyota Kovács nyolcvan munkatársa kék pólóban szurkolt nekünk.

Öt-nullás sorozattal kezdtük a mérkőzést, a félidő harmadát követően pedig már 3–10 állt az eredményjelzőn. A 14. percben Sunjako Stefán lett rosszul a pályán, magyar B-válogatott balszélsőnk hányt is, azonban később folytatni tudta a játékot. A szünetig Canellas, Pedro és Bánhidi szállította leginkább a gólokat, aminek köszönhetően végül 10–23-as eredménnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulás után Sunajko nyugtatott meg mindenkit góljával, hogy jól van, majd Balogh és Alilovic repített előre bennünket, így a 42. percben már dupla annyiszor találtunk be, mint vendéglátóink (15–30). Az utolsó bő negyedórát Tóth József és Nagy Martin is a pályán töltötte, utóbbi ráadásul több védéssel is meghálálta Juan Carlos Pastor bizalmát. A mérkőzést a hazaiak kapusának, Vitáris Norbertnek a duplavédése zárta, szegedi oldalon pedig Tóth József által kiharcolt hétméterest Sunajko Stefán értékesítette, amellyel beállt a 18–37-es végeredmény.

Legközelebb vasárnap 16.50-kor lépünk pályára, amikor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjának 7. fordulójában a dán Skjern Handold vendégei leszünk.

Fotó: Dénes Balázs

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.11.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR