BL: óriási meccset játszottunk Párizsban

Vissza
BL: óriási meccset játszottunk Párizsban

Az utolsó percig kiélezett mérkőzést játszottunk a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjának 6. fordulójában, de 33–31-es vereséget szenvedtünk Párizsban.

Paris Saint-Germain (francia) – MOL-PICK SZEGED 33–31 (15–14)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló. Párizs, Stade Pierre de Coubertin, 3500 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek).
PSG: Corrales – Abalo 1, Rémili 3, L. Karabatic, V. Morros, Sagosen 8, Gensheimer 9/3. Csere: Omeyer (kapus), M. Hansen 5, H. Toft 2, E. du Rietz 1, Stepancic 2, Kounkoud 2. Vezetőedző: Raúl González.
MOL-PICK SZEGED: Sego – Sostaric 5, Maqueda 3, Canellas 1, Bánhidi 3, Zsitnyikov 1, Källman 2. Csere: Alilovic (kapus), Blazevic, Bombac 2, Bodó 7, Sigurmannsson 3/3, Kaspárek, Gaber, Balogh 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

NYILATKOZATOK

Raúl González, a PSG vezetőedzője: – Jó kézilabdát játszott a Szeged, nehéz feladat volt legyőzni őket, nagyon elégedett vagyok, hogy sikerült. Jól kezdtek, vezettek is egy ideig, de csapatunk erejét mutatja, hogy tudtunk fordítani. Borzasztó erős a BL mezőnye, éppen ezért minden siker fontos, a mostani különösen az volt.

Mikkel Hansen, a PSG játékosa: – Jó játék kellett ahhoz, hogy nyerni tudjunk, szerencsére majdnem végig jól játszottunk. A döntő momentumokban felülkerekedtünk, amikor pedig hibáztunk, azt hamar kijavítottuk.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Jobb volt ma a Párizs, gratulálok nekik a sikerhez. A negyvenötödik percig döntetlenhez közeli volt az eredmény, utána azonban nem tudtuk tartani a lépést. Ennek ellenére azt mondom, a csapat jó munkát végzett. A játékosoknak mindig nehéz a válogatottaknál eltöltött idő után visszarázódni, és a csapatnak is nehéz feladat volt visszaszerezni azt a lendületet, ami korábban megvolt. De ez van, ez a program, szóval alkalmazkodnunk kell, hiszen a folytatásban is nehéz meccsek várnak ránk.

Matej Gaber, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Túl sokat hibáztunk, közel sem ez volt a legjobb meccsünk a szezonban. Keseregni azonban kár lenne, tovább kell dolgoznunk, edzenünk, hogy kijavítsuk ezeket a hibákat.

Bodó Richárd, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Arra készültünk, hogy legalább egy pontot elhozunk Párizsból. A második félidőben több lerohanás gólt kellett volna szereznünk. A hazaiak nem fáradtak el, nekünk viszont volt öt-hat percünk, amikor támadásban gyengén szerepeltünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A szokásos meccskerettel utaztunk el Párizsba, Nagy Martin, Sunajko Stefán és Pedro Rodriguez maradt ki. Ma délután a mérkőzés előtt José Manuel Sierra látogatta meg csapatunkat a hotelben, aki 2014 és 2018 között minket, míg 2012 és 2014 között a PSG-t erősítette.

Kiválóan kezdtük a találkozót a Stade Pierre de Courbertin csarnokban, ahova 75 szegedi szurkoló is elutazott. Joan Canellas és Mario Sostaric találataival 0–2-vel indult az összecsapás. Bő negyedórán át teljesen uraltuk a pályát, a Paris Saint-Germain a 16. percben vezetett először, amikor Uwe Gensheimer mattolta Marin Segót.

Öt minutummal később vezetőedzőnk, Juan Carlos Pastor már kétgólos (9–7) hátránynál kért időt. Ezután kissé megléptek a párizsiak Mikkel Hansen, Sander Sagosen és Uwe Gensheimer vezérletével (13–9). A szünet előtti utolsó öt percet 4–2-re megnyertük, így a legminimálisabb hátránnyal mehettünk a pihenőre.

Rendkívül élesen kezdtük a második féllidőt, Bodó-bombagólokkal és Sego-bravúrokkal egyenlítettünk, majd a 38. percben Dean Bombac találatát követően már ismét mi vezettünk (19–20). A játékrész derekán jött egy kisebb szegedi rövidzárlat, amiből a PSG ötgólos előnyt épített fel az 55. percre (32–27). Azonban még ekkor sem szálltak el a reményeink, Bánhidi, Balogh és Maqueda lőtt gólt sorozatban, így bő másfél minutummal a mérkőzés vége előtt 32–30-at mutatott az eredményjelző. Dmitrij Zsitnyikov nem játszott ma sokat, mivel Bodó parádésan lőtt, de orosz átlövőnk fontos pillanatban talált be. 32–31 után viszont már nem tudtunk gólt szerezni, Nédim Rémili viszont igen, így a hazaiak 33–31-es győzelmet arattak.

Csapatunk holnap utazik vissza Magyarországra, azonban nem Szegedre, hanem Dabasra érkezik, mivel kedden 18.30-tól a Vecsés ellen Monoron játszunk a K&H liga 9. fordulójában.

Fotó: MTI

– Becsei Dávid, Gyúrós István –

Közzétéve: 2018.11.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR