Dmitrij Zsitnyikov: elképesztően nehéz dolgunk lesz Párizsban

Vissza
Dmitrij Zsitnyikov: elképesztően nehéz dolgunk lesz Párizsban

Két pontot érő gólt szerzett az orosz válogatott számára Szlovákiában Dmitrij Zsitnyikov, aki szerint elképesztően nehéz lesz nyernünk Párizsban vasárnap 17 órától.

– Eb-selejtezőn Oroszország nagy csatában 22–21-re legyőzte Szlovákiát idegenben. A győzelmet érő gólt te szerezted, amihez gratulálunk! Ennyire nehéz meccs volt?

– Nagyon szépen köszönöm a gratulációt. Mindig óriási boldogság, amikor győzelemhez segíthetem hozzá az országomat. Viszont a meccsen összességében nem játszottam jól, de mindent megpróbáltam, amit csak tudtam. Nagyon nehéz találkozó volt, azonban ezt csak magunknak köszönhetjük, mert rengeteget hibáztunk. Két éve is megszenvedtünk ellenük a két pontért, tavaly viszont két könnyed sikert arattunk a szlovákokkal szemben.

– Sokat utaztál az elmúlt héten, fáradtan tértél vissza?

– Szerencsére nem, mert még szombaton a meccs után hazajöttem Szegedre Presovból, így maradt egy kis idő a pihenésre még.

– Vasárnap ismét nagyon komoly feladat vár ránk. A Bajnokok Ligája B csoportjában a hozzánk hasonlóan hibátlan PSG vendégei leszünk. Mit vársz ettől az összecsapástól?

– Minden mérkőzésen győzelmi esélyekkel lépünk pályára, nem lesz ez másként Párizsban sem, viszont elképesztően nehéz dolgunk lesz. A Mister mindennap elmondja nekünk, hogy higgyünk magunkban, abban, hogy képesek leszünk elhozni a két pontot Franciaországból. A céljaink eléréshez minden meccset meg kell nyernünk. Ez a képesség benne van a csapatunkban.

– Ebben az idényben már többnyire a balátlövő pozíciójában kézilabdázol. Jobban szereted ezt a szituációt?

– Nincs igazán nagy különbség a két poszt között, de ami engem is illet, mindkét helyen szeretek játszani. Mindegy, hogy irányítóként vagy balátlövőként vagyok a pályán, csak sikeresen szerepeljünk.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.11.02.

TOVÁBBI HÍREK

2019
03/23
Ellenfélmustra: Plockban kezdjük a BL-nyolcaddöntőt

A lengyel Orlen Wisla Plock otthonában holnap 16 órakor kezdjük meg a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párharcát.

2019
03/22
Misterrel hangolunk a Plock ellen

Vasárnap 16 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a lengyel Orlen Wisla Plock otthonában lépünk pályára. Csapatunk mesterével, Juan Carlos Pastorral hangolunk.

AZ ÖSSZES HÍR