A 174. BL-fellépésünk következik Párizsban

Vissza
A 174. BL-fellépésünk következik Párizsban

A MOL-PICK SZEGED vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 6. fordulóban a francia Paris SG ellenfele lesz. Ez a 174. meccsünk az európai topligában.

Öt meccs, öt győzelem. Ez a mi, illetve a vasárnapi ellenfelünk, a francia sztárcsapat, a Paris SG idei mérlege a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Két hibátlan együttes néz majd egymással farkasszemet vasárnap Párizsban. 17 órakor kezdődik a B csoport rangadója.

Eddig 173 meccset vívtunk a legjobbak között, következik a 174. találkozó. A mérlegünk az idei remek szereplésnek köszönhetően pozitívra váltott, eddig 81-szer nyertünk, 13-szor döntetlen játszottunk, és 79-szer vereséget szenvedtünk.

A PSG ellen nincs hosszú statisztikánk. Összesen négyszer csaptunk össze velük. Kétszer a City-kupában, kétszer a BL-ben. Milyen furcsa, de az első meccsünket is novemberben (1997) vívtuk a gallok ellen, akkor a PSG 24-19-re nyert a nyolcaddöntő első meccsén, de a visszavágón Szotyori István (6 gól) és Borsodi Péter (4) vezérletével 26-19-re diadalmaskodtunk, és jutottunk a legjobb nyolc közé.

A Bajnokok Ligájában a PSG mellett a Montpellier, a Dunkerque és a mostani csoportellenfelünk, a Nantes ellen csaptunk eddig össze. A Montpellier ellen őrizzük eddig a legkellemesebb emléket, 2014-ben Berlinben, az EHF-kupa-döntőben 29-28-ra győztük le a dél-francia gárdát.

És akkor a Szeged-PSG csata. 2017-ben a legjobb nyolc között találkoztunk Európa egyik legtehetősebb csapatával. Hiába telt meg csordultig az újszegedi sportcsarnok, a negyeddöntő első meccsén 30-27-re nyertek a párizsiak. Az esélytelenek nyugalmával utaztunk a francia fővárosba, ahol a második játékrészben volt olyan időszak, amikor csak a MOL-PICK SZEGED-szurkolók hangja hallatszott, mert továbbjutásra álltunk. Végül 30-30 lett a végeredmény, a Paris SG jutott tovább Kölnbe, de nagyon nagy meccset játszottunk, méltán kapott tapsot a csapat.

Pénteken és szombaton még Szegeden edzünk, csak szombaton délután kelünk útra, Párizsban már nem lesz edzésünk. A 17 órakor kezdődő rangadót a Sport 1 TV élőben adja.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.11.01.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR