Teljes gőzzel előre!

Vissza
Teljes gőzzel előre!

Csapatunk vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában Párizsban vív rangadót. Játékosaink visszatértek a különböző válogatottaktól, teljes gőzzel készül a keret. Edzéslesen jártunk kedd délelőtt.

Ki korán kel, az Djordje Ignjatovicsot és Molnár Tamást lel az újszegedi sportcsarnokban. Két terapeutánk és masszőrünk az, aki legkorábban érkezik az edzésre. Előkészítenek mindent: vizeket, bekevert vitaminitalokat, edzéspólókat, mert a tréningen is egységes szerkóban szerepelünk, nincs itt mese, így nézünk ki a legjobban.

A fiatalokra mindig komoly munka vár. Nekik kell az ásványvizeket, a labdákat felvinni, így Sunajko Stefán, Nagy Martin és Stanislav Kaspárek a héten többször is vízhordó fiút játszik, a rutinosak szerint jól áll nekik ez a szerep. Pumpa, orvosi táska, vax, vaxlemosó – ezek a kis apró dolgok, amelyek szintén felkerülnek a küzdőtérre, elmaradhatatlan kellékei a tréningnek.

A szakmai stáb is igazán összetartó. Minden nap közös kávézással indul, ekkor minden napi teendőt átbeszélnek, egyeztetnek, ekkor dönthetnek arról, hogy lesz-e változás az eltervezett munkában, a sérüléssel bajlódó – gyorsan kopogjuk le, szerencsére idén ez ritkán fordult elő – milyen munkát végezzen.

A bemelegítés erőnléti edzőnk, Bubori Kornél feladata. Nem kívülről irányít, hanem a fiúkkal együtt végzi a gyakorlatokat, különös figyelmet szentel a nyújtásra, arra, hogy mindenki jól bemelegedjen. A kondi legtöbbször a délelőtti tréningeken kap szerepet, most hétfő délután került előtérbe. Igaz, ekkor még foghíjas volt a keretünk, többen, akik a válogatottban szerepeltek, pihenőt kaptak. Ez kedd délelőttre még a három szlovén (Bombac, Sostaric, Henigman) és az egyetlen spanyol (Maqueda) nemzeti együttesben szereplő kézilabdásra vonatkozott, délután viszont már mindenki munkába áll.

Egyelőre még a taktikai elemek gyakorlása háttérbe szorult, így lövőedzésen szerepelt a csapat, Mirko Alilovic és Nagy Martin kapujára záporoztak rendesen a lövések.

A pontos célzásra vasárnap is nagy szükség lesz, vérbeli rangadót vívunk a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, a francia sztárcsapat, a Paris SG vendégei leszünk. Veretlenek csatája következik a B csoport hatodik fordulójában.

A PSG-re való felkészülés szerdától nagyüzemben zajlik. Videóelemzéssel indul a tréning, Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapics a gallok több összecsapását is levetíti a fiúknak, akik a füzeteikbe bőszen jegyzetelnek. Minden apró részlet fontos lehet a meccsen, így a tréningek előtt mindenki a kis füzetet tanulmányozza, mert a mester kérdez, amire tudni kell a választ. „Lépésről lépésre!” – ezt többször is hangoztatja a spanyol szakember. Így megyünk előre, készülünk a következő feladatra, mindennap hozzáteszünk ahhoz, hogy jobbak, erősebbek legyünk.

Egy biztos, hogy Európa kézilabda-társadalma most a mi meccsünket is figyeli, a „veretlenek csatáját”, a BL-forduló egyik legnagyobb rangadóját.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.10.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR