Eb-selejtező: megnyugtató magyar siker Olaszországban

Vissza
Eb-selejtező: megnyugtató magyar siker Olaszországban

Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi kézilabda-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjén. Bodó Richárdék Olaszországban is 30–22-re nyertek, akárcsak Érden Szlovákia ellen szerdán.

Olaszország – Magyarország 22–30 (10–15)
Férfi kézilabda, Eb-selejtező, 7. csoport, 2. forduló. Padova, Olaszország, 3000 néző. Vezette: Harabahiu, Stanescu (románok).
Olaszország: Ebner – Sonnerer 1, Skatar 2, Turkovic 6/2, Parisini 5, Bulzamini 2, Radovcic. Csere: Sampaolo (kapus), Maione 1, Moretti 1, Iballi 1/1, Dapiran 2, Bronzo, Savini, Volpi 1. Szövetségi kapitány: Ricardo Trillini.
Magyarország: Székely – Hornyák 6, Ancsin 3, Schuch, Bánhidi 5, Bodó 2, Bóka 3. Csere: Lékai 1, Ilyés, Juhász Á. 2, Faluvégi, Sipos 2, Balogh 6/4, Ligetvári. Megbízott szövetségi kapitány: Csoknyai István.
Hétméteres: 5/3, ill. 4/4.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

NYILATKOZAT

Csoknyai István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Gondoltuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Olaszországban. Nem becsültük le őket, de teljesen más mérkőzést játszottunk, mint szerdán. Sok hiba csúszott a támadójátékunkba. Nem sikerültek a lövéseink, amitől türelmetlenek lettünk. Nem tudtuk eldönteni a két pont sorsát, sőt, a második félidő elején feljöttek az olaszok mínusz háromra, de végül megnyugtató győzelmet arattunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ennek a mérkőzésnek az eleje is Bánhidi Bencéről szólt. A szegedi beállóval az olasz védők sem bírtak, így az ő góljaival indult a padovai találkozó. A hazaiak meglepően jól tartottak a lépést a magyarokkal, így a 17. percben még 7–7-es döntetlent mutatott az eredményjelző. Ezt követően egy fokozattal feljebb kapcsolt a Csoknyai-csapat, és a szünetig produkált egy 8–3-as sorozatot, így 15–10-es vezetéssel mehettünk pihenőre.

Nem kezdte jól a második játékrészt Magyarország, ezt kihasználva a lelkes olaszok 15–17-re felzárkóztak. Szerencsére Balogh Zsolt biztos kézzel értékesítette a hétmétereseket, Bánhidi pedig jól használta ki előnyeit beállóban, de Székely Márton is bravúrokat mutatott be a kapuban. Az utolsó tíz percre szemmel láthatóan elfáradtak a hazaiak, míg mi gólokat tudtunk szerezni, így a lefújásra alakult ki a legnagyobb különbség a két együttes között.

A csoport másik találkozóján Oroszország 22–21-re győzött idegenben Szlovákia ellen. A mindent eldöntő találatot egy másodperccel a vége előtt balátlövőnk, Dmitrij Zsitnyikov szerezte.

Fotó: Kovács Anikó - MKSZ

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.27.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/21
BL: megkaptuk a szabadkártyát, az erősebb ágra kerültünk

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a férfi Bajnokok Ligája 28 csapatos mezőnyének névsorát, amelyből kiderült, hogy szabadkártyával az erősebb ágon, az A-B csoportban indulhatunk a 2019-20-as idényben.

2019
06/19
Utánpótlásunk is lezárta a szezont

Évek óta hagyomány klubunknál, hogy a szezon végén utánpótlás csapataink, játékosaink, edzőink és a szülők együtt, közösen zárják le a hosszú, sikeres idényt.

AZ ÖSSZES HÍR