A 3B vezérletével nyertek a magyarok

Vissza
A 3B vezérletével nyertek a magyarok

A magyar férfi kézilabda-válogatott a 3B, a három szegedi játékos – Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Bodó Richárd – vezérletével 30–22-re győzött Érden Szlovákia ellen az Európa-bajnoki selejtező 1. fordulójában.

Magyarország – Szlovákia 30–22 (16–9)
Férfi kézilabda, Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport. Érd, Érd Aréna, 1000 néző. Vezette: Mazeika, Gatelis (litvánok).
Magyarország: Mikler – Hornyák 3, Ancsin 3, Lékai 4, Bánhidi 6, Bodó 3, Bóka 5. Csere: Székely (kapus), Schuch 1, Ilyés, Sipos, Balogh 4/1, Faluvégi, Ligetvári, Juhász Á. 1, Bartók. Megbízott szövetségi kapitány: Csoknyai István.
Szlovákia: Zernovic – T. Urban 3, Hruscak 1, Rábek, Slaninka 5, Duris 2, M. Stranovsky 7/4. Csere: Shejbal, Paul (kapusok), Kancel, Kalafut 1, Mikita 1, Maros, Briatka 1, Volentics 1. Szövetségi kapitány: Heine Erst Jensen.
Hétméteres: 1/1, ill. 5/4.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.

NYILATKOZATOK

Csoknyai István, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya: – Születésnapomra két pontot kaptam a fiúktól. Végig uraltuk a játékot. A kontrajátékunk kicsit döcögött, de a nyolcgólos győzelem dicséretes, mert nagyon keveset tudtunk együtt készülni. A legfontosabb az volt, hogy nyerjünk.

Bánhidi Bence, a magyar válogatott játékosa: – Ahhoz képest, hogy milyen kevés időnk volt a gyakorlásra, összeállt a védekezésünk, de támadásban is jól teljesítettünk. Fejlődnünk kell még, de jó úton járunk. Páros kapcsolatokban és védekezésben javulásra van szükség. Össze kell szoknunk, és akkor nem lesz gondunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Már a mérkőzés előtt szegediek voltak főszerepben. Bánhidi Bence és Bodó Richárd kapott emlékplakettet, mivel már ötvenszer magukra húzhatták a címeres mezt.

A találkozó a balatonfüredi Hornyák Péter találatával indult, majd a két szegedi ünnepelt, a beállóban parádézó Bánhidi, illetve a lassan már új becenevet kapó, a ’’Nemzet Bombázója’’, Bodó Richárd ontotta a gólokat. 5–1 után 6–5-re zárkóztak fel a szlovákok a 11. percben, egyenlíteni azonban egyszer sem tudtak. Az első félidő utolsó harmadában mindössze egy gólt kapott a magyar válogatott, míg ötöt lőtt, így 16–9-cel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészt is uraltuk, ennek köszönhetően magabiztos előnyben kézilabdázhatott a magyar nemzeti együttes. A születésnapját ünneplő szövetségi kapitány, Csoknyai István minden játékosának lehetőséget adott, amelyet Balogh Zsolt is gólokkal és szép passzokkal hálált meg, illetve az összecsapás utolsó mozzanata szintén az ő nevéhez kapcsolódott. Jobbátlövőnk távolról, a kezek között lőtt bombagólja zárta a találkozót.

A csoport másik mérkőzésén Oroszország 34–20-ra legyőzte szombati ellenfelünket (18.45, Sport1 Tv), Olaszországot. Ezen a meccsen orosz balátlövőnk, Dmitrij Zsitnyikov egyszer talált be.

Csehország 31–27-re legyőzte otthon Finnországot, a hazaiaknál Stanislav Kaspárek öt gólt szerzett.

Képek: Kovács Anikó/MKSZ

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR