14 játékosunk készül hazája válogatottjával a héten

Vissza
14 játékosunk készül hazája válogatottjával a héten

Nincs idő pihenésre, a győztes veszprémi rangadó után már 19 játékosunkból 14 hazája válogatottjával készül. Közülük Balogh Zsolttal beszélgettünk a magyar együttes mai edzése után.

– Vasárnap fantasztikus győzelmet arattunk Veszprémben. Sikerült utána aludnod és feldolgozni a sikert?

– Nagy meccsek után mindig nehéz elaludni, most sem volt ez másként. Ráadásul egyenesen a válogatott edzőtáborába jöttem, így még megünnepelni sem volt lehetőség ezt a csodás győzelmet. Lassan most már sikerül felfogni, hogy nyertünk vasárnap Veszprémben.

– Hétfőn már a válogatottal készültél, több veszprémi játékossal. Zrikáljátok egymást ilyenkor?

– Megszoktuk már, hogy általában a rangadó után van a válogatotthét. Sokszor szóba jön ilyenkor az aktuális mérkőzés, néha megy a zrika is oda-vissza, de csak normális kereteken belül. Legtöbbször mi szegediek voltunk ennek a szenvedő alanyai, de nagyon jó érzés, hogy ez most megfordult. Még csak október van, kevés idő telt el a szezonból, így óvatosak vagyunk. Nagy csatát nyertünk meg vasárnap, de rengeteg ilyen vár még ránk idén, hogy elérjük az álmainkat.

– Új szövetségi kapitánnyal állt munkába a magyar válogatott hétfőn. Milyenek voltak az eddigi edzések?

– Alapvetően mindig kiváló hangulatban telnek a tréningek a válogatottnál, most sincs ez másként Csoknyai István vezetésével sem.

Holnap Szlovákia ellen léptek pályára. Sikerült feltérképezni az ellenfelet?

– A szlovák válogatott zömét ismerjük, mivel sokan játszanak vagy játszottak a magyar bajnokságban. Három edzésünk van rájuk felkészülni, ez nem a legtöbb, de most ennyinek kell elégnek lenni hozzá. Nehéz találkozóra számítok Szlovákia ellen, mert jó játékerőt képviselnek, de bízom a csapatunkban, hogy győzelemmel tudjuk kezdeni a selejtező sorozatot.

Válogatottnál levő játékosaink: 

Marin Sego, Alen Blazevic (Horvátország), Mario Sostaric, Dean Bombac, Matej Gaber, Nik Henigman (Szlovénia), Jorge Maqueda (Spanyolország), Balogh Zsolt, Bánhidi Bence, Bodó Richárd (Magyarország), Sunajko Sztefán (Magyarország B), Stefán Sigurmannsson (Izland), Stanislav Kaspárek (Csehország), Dmitrij Zsitnyikov (Oroszország).

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR