Nyertünk Veszprémben, megőriztük veretlenségünket a szezonban

Vissza
Nyertünk Veszprémben, megőriztük veretlenségünket a szezonban

Nagyszerű győzelmet arattunk a K&H liga 7. fordulójában, a Veszprém Arénában 13–14-es félidő után 32–27-re nyertünk a Telekom Veszprém otthonában.

Telekom Veszprém – MOL-PICK SZEGED 27–32 (14–13)
K&H férfi kézilabdaliga, 7. forduló. Veszprém, Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Bíró, Kiss.
Veszprém: Sterbik – Gajic 1, Nagy L. 1, Mahé 3, Nilsson 5, Mackovsek 3, Strlek 5/1. Csere: Mikler (kapus), Blagotinsek, Terzic, Ilics 3, Lékai 1, Tönnesen 2, Nenadics 3. Vezetőedző: David Davis.
MOL-PICK SZEGED: Sego 1 – Sostaric 2, Maqueda 5, Blazevic 1, Bánhidi 2, Källman 6, Bombac 4. Csere: Zsitnyikov, Balogh 3, Canellas 1/1, Bodó 4, Gaber 1, Sigurmannsson 2/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/2.
Kiállítások: 4, ill 6 perc.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Szerencsére az első játékrészben nem tudott nagyobb előnyt felépíteni a Veszprém, míg a második félidőben nagyon jól játszottunk. Ennek a két tényezőnek köszönhető a mai győzelmünk.

Marin Sego, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Mindegyik meccsre ugyanúgy készülök, erre sem történt másként. Többször játszottam már a Veszprém ellen, nagyszerű győzelmet arattunk ellenük ismét.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Sego káprázatos volt a mai mérkőzésen, mi pedig túlságosan sokat hibáztunk. Néha jól védekeztünk, de összességében sokat hibáztunk. Nincs arról szó, hogy nem vagyunk jó formában, de csapatként nem voltunk jók, míg a Szeged top formában játszik folyamatosan Menetelnek az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is.

ÖSSZEFOGLALÓ

A szakmai stáb döntésének értelmében Stanislav Kaspárek, Nik Henigman és Pedro Rodríguez maradt ki a keretből, míg a fiatal szabály – NB I-es találkozón két 1996. január 1. után született kézilabdázónak ott kell lenni a meccskeretben – miatt Nagy Martin és Stefan Sunajko is leülhetett a kispadunkra.

A hazaiak kezdték a mérkőzést, az első gólt viszont mi szereztük Jonas Källman révén. Ezt követően viszont többet hibáztunk támadásban, amit a Veszprém könyörtelenül kihasznált és a 6. percben már 4–1-re vezetett. Ekkor kért időt Juan Carlos Pastor, amely után folyamatosan zárkóztunk fel. 8–5-nél Joan Canellast állították ki a játékvezetők, majd Sterbik védése után Mahé lőtt az üres kapura a saját térfeléről, de a keresztlécet találta telibe. Egy Källman-, és két Sostaric góllal viszont egyenlítettünk a 18. minutumra, majd a 24. percben egy parádés támadás után Balogh már vezetéshez juttatott minket (10–11). Sterbik jól védett, de a szünet előtt Marin Sego is rátett az amúgy sem rossz teljesítményére egy lapáttal. Az utolsó két percben potyogtak a gólok, végül 14–13-mal mehettünk az öltözőbe.

Mi kezdtük a második játékrészt. Akárcsak az elsőben, a másodikban is miénk volt az első találat, Stefán Sigurmannsson hétméteresből mattolta Sterbiket. Bár Maquedát kiállították, Sego ziccert védett, így Bombac vezérletével ismét előnyhöz jutottunk. A 37. minutumban Andreas Nilsson egy szerencsés gólja még veszprémi fórt jelentett, azonban innentől kezdve nem engedtük ki a kezünkből a meccset.

Marin Sego bombaformában védett, míg Alen Blazevic jól mozgott a falban. A 47. minutumban már néggyel vezettünk, amikor Sego hárított, majd pattanás nélkül a saját hatosáról talált a veszprémi kapuba. Az utolsó percekben még az is belefért, hogy Sigurmannsson a kapufára lőtte a büntetőt. Sego bravúrt bravúrra halmozott, a végeredményt pedig Joan Canellas állította be.

32–27-re győztünk, így már tizenhárom mérkőzés óta nem szenvedtünk vereséget idén. 250 szegedi szurkoló kísért el bennünket Veszprémbe, legközelebb Párizsban lépünk pályára a Bajnokok Ligája 6. fordulójában. A válogatotthét után, november 4-én, vasárnap 17 órakor játszunk a PSG-vel.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR