Bemutatjuk a Veszprémet

Vissza
Bemutatjuk a Veszprémet

Az elmúlt héten edzőváltáson átesett Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára vasárnap 17.45-től a K&H liga 7. fordulójában.

A 2017-18-as idény végén megtörtük a Telekom Veszprém magyarországi hegemóniáját. Bár a debreceni magyarkupa-döntőt sikerrel zárták Debrecenben (21–23), a bajnoki döntő oda-visszavágós párharcát 58–57-re megnyertük, így 2007 után ismét magyar bajnoki címnek örülhettünk. Ami a nemzetközi porondot illeti, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Skjern búcsúztatta a Veszprémet. A dán bajnok az első mérkőzést otthon 32–25-re hozta, míg a visszavágón Nagy Lászlóék csak 34–29-re tudták felülmúlni Bjarte Myrholékat, így négy év után először nem voltak ott a kölni négyes döntőben.

A nyári átigazolási időszakban öt játékost hoztak, míg hatan távoztak. Hét szezont követően igazolt hozzánk Veszprémből Mirko Alilovic, akinek a helyét Sterbik Árpád vette át. A balszélen a spanyol Cristian Ugaldét a horvát Manuel Strlek váltotta, míg beállóban a Plockba távozott Renato Sulic, helyére Kielből René Toft érkezett. A belső posztokon is erősítettek, mivel megszerezték a szlovén válogatott balátlövőjét, Borut Mackovseket, valamint a franciák kétszer világbajnok irányító-balszélsőjét, Kentin Mahét.

Az idény kezdete előtt kölcsönadták a Ferencvárosnak az egykori szegedi Ancsin Gábort, valamint Győri Mátyást a Tatabányának. Ezt követően október közepén újabb játékosokat adtak kölcsön, mivel az eddigi mérkőzéseken William Accambray és Ligetvári Patrik sem jutott elég lehetőséghez. Így előbbi a szlovén Celjénél, utóbbi a spanyol Ademar Leónnál folytatja a pályafutását 2019 nyaráig.

A legnagyobb változás azonban már a szezon kezdete után, október 1-jén következett be, amikor a Vardar Szkopjétól (25–27) elszenvedett hazai BL-vereség után Ljubomir Vranjes távozott a veszprémiek kispadjáról. A svéd szakembert Bresztben Gulyás István helyettesítette, majd a múlt héten kinevezték a csapat élére David Davist, aki a címvédő Montpellier ellen sikeresen mutatkozott be szombat este, szerdán viszont a magyar bajnokságban már 26–24-es vereséget szenvedtek Tatabányán.

A Bajnokok Ligája A csoportjában három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen állnak hat ponttal, akárcsak a jobb gólkülönbséggel rendelkező Rhein-Neckar Löwen. A Veszprém hazai környezetben a Kielcét, idegenben a Bresztet és a Montpellier-t győzte le, míg a Vardartól és a Barcától vereséget szenvedett.

A K&H ligában öt mérkőzésen négy győzelmük és egy vereségük van. Legutóbb Tatabányán pontokat hullajtottak, míg a Csurgót és a Balatonfüredet otthon, a Budakalászt és az Egert idegenben múlták felül.

A Veszprém idei átigazolásai:

Érkezett:

Kentin Mahé (irányító, SG Flenburg-Handewitt), Manuel Strlek (balszélső, PGE Vive Kielce), Sterbik Árpád (kapus, Vardar Szkopje), René Toft Hansen (beálló, THW Kiel), Borut Mackovsek (balátlövő, RK Celje PL)

Távozott:

Mirko Alilovic (kapus, MOL-PICK SZGED), Cristian Ugalde (TSV Hannover-Burgdorf), Renato Sulic (beálló, Orlen Wisla Plock), Schuch Timuzsin (beálló, Ferencváros), Ancsin Gábor (jobbátlövő, Ferencváros, kölcsönbe), Győri Mátyás (irányító, Grundfos Tatabánya KC, kölcsönbe), William Accambray (balátlövő, RK Celje PL), Ligetvári Patrik (balátlövő, ABANCA Ademar León, kölcsönbe)

A Veszprém bajnoki kerete a 2018-19-es idényre:

Kapusok: Alekszandar Durdevics, Mikler Roland, Sterbik Árpád
Jobbszélsők: Dörnyei Borisz, Dragan Gajic, Gasper Marguc
Jobbátlövők: Kurucz Máté, Nagy László, Kent Robin Tönnesen
Irányítók: Lékai Máté, Kentin Mahé, Petar Nenadics
Beállók: Blaz Blagotinsek, René Toft Hansen, Andreas Nilsson
Balátlövők: Momir Ilics, Dzsamali Iman, Borut Mackovsek, Mirsad Terzic
Balszélsők: Dejan Manaszkov, Manuel Strlek

Vezetőedző: David Davis

A Telekom Veszprém – MOL-PICK SZEGED mérkőzést vasárnap 17.45-től az M4 Sport Tv élőben közvetíti. A delmagyar.hu a helyszínről szöveges percről percre tudósítással jelentkezik, de a részeredményekről a Rádió88 is folyamatosan beszámol majd.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR