Jonas Källman: felkészültünk a rangadóra

Vissza
Jonas Källman: felkészültünk a rangadóra

Szoros rangadóra van kilátás Veszprémben vasárnap 17.45-től, ezt erősítette meg csapatkapitányunk, Jonas Källman is. Az edzőváltáson átesett hazaik új trénere Spanyolországban még szobatársa volt svéd klasszisunknak.

– Milyen érzés lesz vasárnap immár magyar bajnokként játszani a Veszprém Arénában?

– Ebben az esetben már mindegy, hogy az előző idény végén ki nyerte a bajnokságot. Ugyanúgy kell odamennünk, ahogy tavasszal, mert nyerni szeretnék. Tudjuk, hogy a Veszprém egy jó csapat, de mivel néhány napja edzőt váltottak, mindenre fel kell készülnünk.

– Az új tréner, David Davis sokáig csapattársad volt a Ciudad Realban.

– Igen, hat évig voltunk csapattársak és ő volt a szobatársam is, így rengeteg időt töltöttünk együtt. Jó barátom lett, de jó edzőnek is tartom.

– Mostanság is tartjátok a kapcsolatot?

– Igen, szoktunk néha egy kicsit beszélgetni.

– Mit vársz a Veszprém elleni mérkőzéstől?

– Szoros lesz nagyon, pláne, hogy szerdán pontokat veszítettek Tatabányán. Nekik most nagyon fontos lenne nyerni, hogy megérezze a csapat a győzelem ízét és megmutassák a szurkolóiknak, hogy jól kézilabdáznak. De biztos vagyok benne, hogy nagyon szoros lesz, mert nálunk is nagyon jó a hangulat a csapaton belül, felkészültünk a találkozóra.

– Lehet az edzőváltás az erőssége a Veszprémnek a rangadón?

– Ezt így nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz lesz, nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk, hogy úgy támadjunk és védekezzünk végig a meccsen, ahogy elterveztük, illetve koncentráltak legyünk.

– Az elmúlt időszakban tizenkét győzelmünk van, hét a bajnokságban, öt a Bajnokok Ligájában. Könnyebb lesz így Veszprémben játszani?

– Nem, ugyanolyan, mintha ennek a sorozatnak az első állomása következne most, vagy éppen már a huszonkettediknél tartanánk. Nem szabad erre gondolnunk, vagy arra, hogy mi vagyunk a címvédő. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy játszunk egy kiváló mérkőzést, ne legyen sok hibánk, és amikor csak lehetőségünk adódik a gólszerzésre, használjuk ki. A szezon legjobb formáját kell produkálnunk vasárnap, ha nyerni szeretnénk Veszprémben.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.19.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

2019
06/11
Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

A továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez kettő pont kell a magyar férfiválogatottnak a hátralevő két Eb-selejtezőn, amelyeket ezen a héten játszanak. Holnap 18 órakor Szlovákiában lépünk pályára, vasárnap 18 órától Kecskeméten az olaszokat fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR