BL: legyőztük a Flensburgot, sorozatban ötödször nyertünk

Vissza
BL: legyőztük a Flensburgot, sorozatban ötödször nyertünk

Fantasztikus hangulatban 30–28-ra legyőztük a német bajnok Flensburgot a Bajnokok Ligája B csoportjának 5. fordulójában.

MOL-PICK SZEGED  SG Flensburg-Handewitt 3028 (1514)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).
MOL-PICK SZEGED: Sego 1  Sostaric 6, Maqueda 4, Canellas 1, Bánhidi 4, Zsitnyikov 1, Källman 2. Csere: Blazevic 1, Bodó 1, Bombac 4, Sigurmannsson 3/2, Gaber, Balogh 2, Kaspárek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Flensburg: Buric  Svan 1, Glandorf 5, Karlsson, Hald 1, Gottfridsson 2, Wanne 3/1. Csere: Bergerud (kapus), Jeppsson 1, Golla 1, Jöndal 2, Röd 5, Johannessen 3, Zachariassen 4. Vezetőedző: Maik Machulla.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/1.
Kiállítás: 4, ill 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Gratulálok a Flensburgnak, mert jól játszottak ma este. Nehéz ellenük előnyt szerezni, mert mindig felzárkóznak. Az egész mérkőzésen kiválóan kézilabdáztunk. Az első félidő végén gyengébbek voltunk, rossz döntéseket hoztunk és nem támadtunk jól, így visszajött a meccsbe a Flensburg. Problémái voltak a vendégeknek a védekezésünkkel, csak a hibáinkból tudtak felzárkózni. A mérkőzés kulcsa a második játékrész eleje volt, amikor nagyobb előnyt építettünk fel. Gratulálok a szurkolóknak, ők is élvezték a meccset.

Jonas Källman, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Nagyon jó érzés vezetni a csapatot a szurkolók előtt egy ilyen győzelem után. Jól működött a védekezésünk, nagyon fontos két pontot szereztünk.

Maik Machulla, a Flensburg vezetőedzője: – Gratulálok a SZEGEDNEK a két ponthoz. Támadásban és védekezésben is jók voltak a hazaiak. Próbáltunk reagálni a meccsen belül a szituációkra, de nem sikerült teljesen. Büszke vagyok fiatal csapatomra, a szegedi szurkolók nagy nyomást tettek a vállunkra. Nem örülök a vereségnek, innentől viszont a szerdai kupamérkőzésünkre készülünk.

Simon Hald, a Flensburg játékosa: – Nagyon jó élmény volt itt játszani, csodálatos hangulatot teremtettek a szurkolók. Védekezésben túl sokat hibáztunk, így vereséget szenvedtünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés előtt a meccslabdát Marin Sego kislánya, Lucija hozta fel a pályára, mivel klubunk a VELUX EHF Bajnokok Ligájával csatlakozott a Plan International gyermekjogi szervezet felhívásához. Október 11. volt az ENSZ Leánygyermekek Nemzetközi Napja.

Jó babonának bizonyult ez, Marin Sego káprázatosan védte végig a találkozót. Dupla hárítással indított, Mario Sostariccsal közösen repítették csapatunkat a félidő első harmadában. A 8. percben szlovén jobbszélsőnk harmadik találatával már 5–2 állt az eredményjelzőn. Negyedóra játékot követően sem változott a játékképe, háromgólos előnyben voltunk. Maqueda két rontott lövés után sem csüggedt, a védekezésben jól teljesítő spanyol átlövőnk gólokkal jelentkezett az első játékrész derekán. A 23. percben Dean Bombac gólját egy parádés testcsel előzte meg, ekkor már 13–8-ra vezettünk. Ezt követően az emberhátrányt hiába védekeztük ki, Benjamin Buric, a vendégek hálóőre több próbálkozásunkat megfogta, így felzárkóztak, egyenlítettek, de Balogh nagyszerű gólt lőtt még az utolsó másodpercekben, illetve Sego újabb bravúrt mutatott be, ezeknek köszönhetően egygólos előnnyel mehettünk a szünetre.

Három és fél perc gólcsenddel kezdődött a második félidő, mivel előbb Buric Bombac lövését, Sego pedig Golla ziccerét hárította. Horvát kapusunk állandósítani tudta teljesítményét, bravúrt bravúrra halmozott, így a kiváló hangulatot teremtő szurkolóink joggal éltették. A csapatok között a legnagyobb különbség a 45. percben alakult ki, miután Bombac betalált. Ekkor már 24–18-ra vezettünk. Nehéz utolsó tíz minutum várt ránk, de két gólnál közelebb már nem tudott feljönni a Flensburg, így ötödik mérkőzésünket is megnyertük a Bajnokok Ligája B csoportjában idén.

Legközelebb jövő vasárnap lépünk pályára. A K&H liga 7. fordulójában a Telekom Veszprém otthonában játszunk majd.

A mérkőzés utána sajtótájékoztató IDE kattintva megtekinthető. 

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR