Bemutatjuk a Flensburgot

Vissza
Bemutatjuk a Flensburgot

Az SG Flensburg-Handewitt 2004 után a 2017-18-as idény végén tudta ismét megnyerni a német férfi kézilabda-bajnokságot, a Bundesligát. A BL idei kiírásában nem rajtoltak a legjobban, két-két győzelmük és vereségük van. Holnap 17 órakor őket fogadjuk.

A Flensburg 2016-ban és 2017-ben is óriási versenyfutásban volt már a bajnoki címért, de akkor Ljubomir Vranjessel a kispadon egy, illetve három ponttal végül lemaradtak a Rhein-Neckar Löwen mögött. A 2017-18-as szezon viszont meghozta az áttörést. Az addigi másodedző, Maik Machulla lett a vezetőedző. Ismét óriási harc volt az aranyéremért, végül a flensburgiak eggyel több pontot gyűjtöttek a Löwennél.

Ezt követően a nyáron a játékoskeretük átalakult. Világklasszis játékosok távoztak Kentin Mahé, Thomas Mogensen, Mattias Andersson, Kevin Möller és Henrik Toft személyében, míg érkezett négy skandináv, egy bosnyák és egy német kézilabdázó. A legidősebb Magnus Jöndal 30 éves, akit eddig leginkább válogatott tornákról ismerhetünk Norvégiával. Rajta kívül a szintén norvég, ám jóval fiatalabb, mindössze 24 éves kapus, illetve irányító, Torbjörn Bergerud és Göran Johannessen is az észak-német együttest választotta csapatának. Bergerud mellett a Wetzlartól Benjamin Buric jött a kapuba. Beállóban fiatal tehetségekkel erősítettek. A világ egyik legjobbja is lehet akár a nagyszerű testfelépítésű Simon Hald, aki 20 esztendősen Aalborgból írt alá Flensburgba. Szintén huszadik életévében jár Johannes Golla, aki Melsungenből tette át székhelyét.

A BL-ben parádés rajtot vett a Flensburg az első fordulóban, mivel a tavalyi döntős, francia Nantes otthonában nyert 34–31-re. Ezután viszont megtorpant, mivel előbb hazai pályán Zagrebtől (29–31), majd idegenben a Celjétől (23–20) szenvedett vereséget. Az előző körben viszont már ismét nyerni tudtak, hazai környezetben az ukrán Motort állították meg 31–24-es sikerükkel. Házi gólkirályuk a BL-ben Magnus Röd tizennyolc találattal, de Lasse Svan tizennégy, Rasmus Lauge tizenhárom gólnál jár.

A Bundesligában kilenc fordulón vannak túl, hibátlanul, 18 ponttal vezetik a tabellát az eggyel több meccset játszott Magdeburggal a Kiel (14 pont), Bergischer (14 pont), Löwen (13 pont) trió előtt. A német bajnokságban viszont már a helyi legenda, a német válogatott jobbátlövő, Holger Glandorf a házi góllista élenjárója 36 góllal, akit a jobbszélső Svan és a balszélső Hampus Wanne követ 33, illetve 32 találattal.

A Flensburg nyári átigazolásai:

Érkezett:

Torbjörn Bergerud (kapus, TTH Holstebro), Benjamin Buric (kapus, HSG Wetzlar), Magnus Jöndal (balszélső, GOG Handbold), Göran Johanessen (irányító, GOG Handbold), Simon Hald (beálló, Aalborg Handbold), Johannes Golla (beálló, MT Melsungen)

Távozott:

Mattias Andersson (kapus, visszavonult), Kevin Möller (kapus, FC Barca Lassa), Henrik Toft Hansen (beálló, PSG Handball), Kentin Mahé (irányító, Telekom Veszprém), Thomas Mogensen (irányító, Skjern Handbold), Jacob Heinl (beálló, Ribe-Esbjerg)

A Flensburg BL-kerete a szezonra:

Kapusok: Benjamin Buric, Johannes Jepsen, Torbjörn Bergerud
Jobbszélsők: Lasse Svan, Marius Steinhauser
Jobbátlövők: Holger Glandorf, Mark Bult, Magnus Röd
Irányítók: Göran Johannessen, Jim Gottfridsson, Rasmus Lauge, Dani Baijens, Jörn Persson
Beállók: Tobias Karlsson, Johannes Golla, Simon Hald, Anders Zachariassen
Balátlövők: Simon Jeppsson,
Balszélsők: Hampus Wanne, Magnus Jöndal

Vezetőedző: Maik Machulla

A MOL-PICK SZEGED – SG Flensburg-Handewitt mérkőzést a Sport1 Tv élőben sugározza majd vasárnap 17 órától, a delmagyar.hu pedig élő szöveges közvetítéssel jelentkezik a helyszínről.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.13.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR