Bodó Ricsi apaszerepre és győzelemre készül

Vissza
Bodó Ricsi apaszerepre és győzelemre készül

Csapatunk vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a német SG Flensburg-Handewitt együttesét fogadja. Az apaszerepre készülő Bodó Richárddal beszélgettünk.

– Pároddal, Vivivel kisbabát vártok. Minden rendben velük?

– Köszönöm az érdeklődést: igen, minden! Szépen fejlődik a kisbaba, Vivi is jól van, egyre nagyobb a pocakja. Már nem dolgozik, otthon van, amikor csak tudunk, akkor együtt vagyunk.

– Apás szülés lesz?

– Igen! Szeretném átélni azt az élményt, amiről eddig mindenki mesélt nekem. Kisfiút várunk. Nagy gyerek lesz, igaz, a termetét volt kitől örökölnie. Januárra várjuk az érkezését.

– Lesz kék meze?

– Nem kérdés, hogy kap egy 9-es MOL-PICK SZEGED-mezt. Már vásárolgatunk, készülünk a szülői szerepre, ami csodás érzés. Szüleink távol élnek tőlünk, de rengeteg segítséget kapunk. Amikor csak tudnak, jönnek, velünk vannak.  Jó dolog úgy ébredni, hogy tudod: édesapa leszel. Ez még nagyobb motivációt ad az élethez, a játékhoz.

– Vasárnap este is jó lenne mosolyogni, mert az azt jelentené, hogy legyőztük a német SG Flensburg-Handewitt együttesét. Sikerül?

– Nem tudok mást elképzelni. Remek sorozatban vagyunk, pedig még nem is játszottunk hatvan percen keresztül jól. Lépésről lépésre fejlődünk, és ami a lényeg, eddig minden meccsünket megnyertük a BL-ben és a magyar bajnokságban.

– A bajnoki címmel győztes típussá váltatok?

– Sokat ad az elmúlt szezonban szerzett aranyérem. Mentálisan nagyot fejlődtünk, tudjuk, hogy milyen megnyerni egy komoly sorozatot. Nem arra figyelsz, hogy majd talán egyszer, hanem megtapasztaltad, mi vagyunk a legjobbak. Ez sokunkból hiányzott, és ami még nagyon fontos, akik nyáron hozzánk igazoltak, azok pont ilyen mentalitású játékosok.

– Gyorsan beilleszkedtek az új fiúk?

– Mindannyian rendesek, így pillanatok alatt elfogadta őket mindenki. Remek játékosok, nagy erősségei a csapatnak. Persze, a két fiatalnak, Stanislav Kaspáreknek és Nik Henigmannak sokat kell tanulnia, de mindenki segíti őket, mert ez a csapat érdeke.

– Négy meccs, négy győzelem a Bajnokok Ligájában a mérlegünk. Nézzük a következő ellenfelet: milyen csapat a német bajnok Flensburg?

– Nagyon jó! Komoly kis meccs lesz. Ha lelassítjuk őket, nem engedjük a gyors játékot, akkor meglehet az idei ötödik sikerünk a BL-ben. Mindig élmény ilyen meccsen pályára lépni. Amikor lemegyünk átöltözni a meccs előtt, akkor halljuk azt a morajlást, ami a nagy rangadóra jellemző. Ez visz előre, húz, hogy menj játszani. Ezért érdemes sportolni, mert ez nagy élmény. Nagyon jó szurkolótáborral rendelkezünk. Olyan szeretet vesz körül bennünket, amit nagyon köszönünk. Vasárnap is nagy szükség lesz a szurkolóinkra, mert nagyot lendít rajtunk a buzdításuk, amikor az egész csarnok tiszta kékben bennünket hajt. 

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.10.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR