Pastor: a szurkolóink erőt adnak!

Vissza
Pastor: a szurkolóink erőt adnak!

A MOL-PICK SZEGED csapata vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, az 5. fordulóban a német SG Flensburg-Handewitt együttesét fogadja az újszegedi sportcsarnokban. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk a meccs előtt.

Történelmi sikerre hajtunk. A győzelemre! Eddig még nem sikerült legyőznünk a BL-ben jelenlegi német bajnokot, az SG Flensburg-Handewitt gárdáját. Kétszer játszottunk ellenük, kétszer kikaptunk.

– Mit jelent a kéktábor?

– Nagyon sokat! Erőt és motivációt! Jó látni, tapasztalni, hogy egyre többen járnak a meccseinkre. Még az úgymond kisebbekre is. Egészen más úgy melegíteni, játszani, hogy sokan vannak a lelátón. Ez pörget fel bennünket, többek között engem is. Most is nagy szükségünk lesz rájuk, mert egy remek csapat az ellenfelünk. Komoly együttes, kiváló játékerőt képvisel.

– Mi lesz a döntő a meccsen?

– A védekezés, ez nem kérdés! Ez eldöntheti a győztes kilétét. Ha ez nálunk jól működik, akkor meglehet a siker. Ezért dolgoztunk egész héten. Több variációt is gyakoroltunk, remélem, hogy hatékony lesz. Ha meg tudjuk akadályozni a gyors német támadásokat, akkor nem lehet gond. Ebben erős a Flensburg. Abból messzemenő következtetést pedig nem szabad levonni, hogy a BL-ben kétszer is vereséget szenvedtek, hiszen a Bajnokok Ligája-döntős Nantes otthonában nyerni tudtak. Veszélyes csapat, de mi jó formában vagyunk.

– Eddig 4/4 a mérlegünk a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Meglesz az 5/5, azaz az ötödik siker?

– Eddig is játszottunk komoly csapatokkal, de most még komolyabb meccsek, ellenfelek várnak ránk. Itt lehet, hogy nem lesz elég 30 perc jó játék, mert eddig több ilyen is akadt, és ez elég volt a két pont megszerzéséhez. Jó lenne még több ideig jól és eredményesen játszani. Ebben kell előrelépnünk, és akkor meglesz a győzelem!

A MOL-PICK SZEGED – SG Flensburg-Handewitt mérkőzést a Sport1 Tv 17 órától  élőben közvetíti, a delmagyar.hu élő szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről: http://www.delmagyar.hu/sport/vasarnap_17_oratol_online_szeged-flensburg/2576021/, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram) friss fényképekért, videókért és részeredményekért lesz érdemes követni.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.10.11.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/19
Utánpótlásunk is lezárta a szezont

Évek óta hagyomány klubunknál, hogy a szezon végén utánpótlás csapataink, játékosaink, edzőink és a szülők együtt, közösen zárják le a hosszú, sikeres idényt.

2019
06/17
Vladan Jordovics lesz utánpótlásunk szakmai igazgatója

Herbert Gábor távozik a PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatói posztjáról. Utódja Vladan Jordovics lesz, aki évekig dolgozott már Magyarországon.

AZ ÖSSZES HÍR