A 173. BL-meccsünkre készülünk

Vissza
A 173. BL-meccsünkre készülünk

Vasárnap 17 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, az ötödik fordulóban a MOL-PICK SZEGED együttese a német SG Flensburg-Handewitt csapatával csatázik az újszegedi sportcsarnokban. A meccset a Sport 1 TV élőben adja.

Négy meccs, négy győzelem a mérlegünk a VELUX EHF Bajnokok Ligája 2018–2019-es szezonjában. Erre mondják: remek kezdés!
Bizony az, hiszen előbb legyőztük a Zágráb, majd a Nantes, a Zaporizzsja és a Celje gárdáját. Vasárnap 17 órakor jön az újabb kihívás a B csoportban, egy vérbeli rangadó, érkezik a német bajnok, az SG Flensburg-Handewitt.

Patinás klub lesz a vendégünk: 2003 óta szerepel az észak-német együttes a BL-ben, amelyet nagy meglepetésre 2014-ben már egyszer megnyert. A négyszeres Német Kupa-győztest szombaton délelőtt részletesen bemutatjuk majd.

Ez lesz a 173. meccsünk a topligában. Hosszú-hosszú idő után pozítiv irányba került a mutatónk, hiszen eddig 80 győzelmet arattunk, 13 döntetlent játszottunk, és 79-szer vereséget szenvedtünk.

Sok-sok Szeged–Flensburg csatát nem fedezhetünk fel a Bajnokok Ligája történelemkönyvében. Eddig két meccset vívott egymással a két alakulat, 2011-ben a nyolcaddöntőben néztünk egymással farkasszemet. Az újszegedi sportcsarnokban a Ljubomir Vranjes irányította Flensburg 27–26-ra nyert, úgy, hogy a félidőben még 12–9-re vezettünk. Idegenben nem volt esélyünk, 18–8-as félidő után 33–20-ra kikaptunk, így a legjobb 16 között búcsúztunk.

Csapatunk gőzerővel készül a német bajnok ellen. Minden játékosunk egészséges, így Juan Carlos Pastor vezetőedző teljes kerettel edz.
Hatalmas az érdeklődés a meccs iránt, csak állójegyek maradtak, amelyeket pénteken 15 órától árulunk a sportcsarnok jegypénztárában.
Október 11. az ENSZ Leánygyermekek Nemzetközi Napja. A VELUX EHF Bajnokok Ligája és a MOL-PICK SZEGED is örömmel csatlakozik a Plan International gyermekjogi szervezet felhívásához. Bővebben: ITT.

Közösségi média felületeinken is kulcsszerepet szánunk az eseménynek, mert vasárnap is minden MOL-PICK SZEGED-szurkolóra nagy szükség lesz. Mindenkitől kell a buzdítás!

Gyerünk #kékek! Csak előre! Hajrá Szeged!

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.10.11.

TOVÁBBI HÍREK

2019
08/24
Döntőt játszunk Strasbourgban

Bejutottunk a strasbourgi nemzetközi férfi kézilabdatorna döntőjében, miután az utolsó csoportmeccsen remek játékkal 40-25-re vertük a francia Nantes csapatát. Vasárnap 17 órakor a Montpellier ellen csatázunk az elsőségért.

2019
08/21
Útinapló: ma francia feladat Strasbourgban (frissítve)

Jön a strasbourgi torna második meccse. Szombaton 18.15-kor a francia HBC Nantes ellen csatázunk.

AZ ÖSSZES HÍR