Nemes ügyet képviselünk

Vissza
Nemes ügyet képviselünk

Október 11. az ENSZ Leánygyermekek Nemzetközi Napja. A VELUX EHF Bajnokok Ligája és a MOL-PICK SZEGED is örömmel csatlakozik a Plan International gyermekjogi szervezet felhívásához.

Csapatunk, a MOL-PICK SZEGED mindig fontosnak tartja, hogy ha segítséget kérnek tőlünk, akkor megpróbálunk egy-egy nemes ügy mellé állni, támogatni azokat. Ezúttal a vasárnapi, SG Flensburg Handewitt elleni BL-találkozó felvezetésében és a meccsen is fontos szerepet szánunk a Plan International üzenetének közvetítésének.

Október 11. az ENSZ Leánygyermekek Nemzetközi Napja. Egy éve a VELUX EHF Bajnokok Ligája is elkötelezte magát a nemzetközi szervezet támogatására, így az ötödik fordulóban fontos szerepet töltenek majd be a lányok.

Honlapunkon, közösségi média felületeinken a BL-rangadó mellett mi is a nemes ügyet népszerűsítjük, hogy minél több emberhez jusson el az a probléma. 

Mi a célja a 2011-ben elindított kezdeményezésnek? Az, hogy előmozdítsa a lányok jogait, és felhívja a figyelmet azokra az élethelyzetekre, amelyekkel a gyermeklányok és a fiatal lányok szembesülnek, továbbá az, hogy ösztönözze a tagországokat a problémák megoldására, a lányok helyzetének javítására. A kiemelt témák közé tartozik a lányok oktatásának kérdése, a korai, kikényszerített házasságok gyakorlata, az igen elterjedt erőszak.

A rózsaszín jelenik meg mindenhol. Ilyen lesz a kezdőkör, ilyen pólóban hozza majd be a labdát kapusunk, Marin Sego kislánya, aki örömmel vállalta a feladatot, hogy ő is résztvevője legyen a bemutatásnak.


A MOL-PICK SZEGED-család bízik abban, hogy ha mi, a népes táborunk is felhívja erre a problémára figyelmet, akkor talán előrelépés történik, és a világban mindenhol ugyanolyan jogai lesznek a lányoknak.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.10.10.

TOVÁBBI HÍREK

2019
04/21
Sostaricséknál tojás készül Avának

Mindennap készülünk a Vardar elleni BL-negyeddöntőre, de ezen a hétvégén a húsvét is főszerepbe kerül. Ennek apropóján két szélsőnkkel, a friss apukákkal, Mario Sostariccsal és Stefán Sigurmannssonnal beszélgettünk.

2019
04/20
BL: Maquedát jelölték az év védőjének

A BL-csapatok edzői és a Forum Club Handball után az EHF Média is megnevezte jelöltjeit az All-star csapatba a 2018/19-es szezonban.

AZ ÖSSZES HÍR