Tíz góllal legyőztük a Komlót

Vissza
Tíz góllal legyőztük a Komlót

39–29-re legyőztük a Sport36-Komlót a K&H liga hatodik fordulójában az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-PICK SZEGED - Sport36-Komló 39-29 (21-14)
K&H férfi kézilabdaliga, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic 1 - P. Rodríguez 2, Maqueda 2, Henigman 2, Bánhidi 4, Källman 4, Bombac 3/1. Csere: Sego, Nagy M. (kapusok), Balogh 6/4, Zsitnyikov 2, S. Sunajko 1/1, Bodó 7, Kaspárek 1, Blazevic 3, Canellas 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Komló: Selymes -  Gebhardt 3, Obradovics, F. Sunajko 3, Grünfelder 1, Jerkovic 6, Markovics 2. Csere: Szabó (kapus), Katzirz, Balázs 2, Kovács 1, Pál 3, Matic 6/1, Manojlovity 2, Marcsek, Szkokán. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
Hétméteres: 7/6, ill. 1/1.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Tipikus olyan meccs volt, ahol két kupamérkőzés között játszottak a csapatok. Azok léptkek pályára ma, akik kevesebbet kézilabdáztak a Celje ellen, illetve negyedóránként cseréltük a fiúkat. Fontos volt, hogy nyerjünk, simán és sérülés nélkül hozzuk le a találkozót. A Komló egy jó csapat, biztos vagyok benne, hogy továbbmennek majd, szurkolunk nekik és sok sikert kívánunk.

Pedro Rodríguez, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Egyetértek a mesterrel, idén sokkal jobban játszunk a bajnoki találkozókon. Jobban kezdünk, nem szenvedünk a lefújásig. Jó úton vagyunk, dolgozunk tovább. Az első félidőben el kell döntenünk a meccseket, és nyugodtan kézilabdáznunk utána. Évről évre több szurkolónk van, köszönjük szépen nekik, hogy ma is ilyen sokan látogattak ki a mérkőzésre. Segítik a munkánkat.

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: - Az alapvető célunkat, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a mérkőzésből, azt sikerrel teljesítettük. Voltak szép dolgaink, amiből építkezünk, minden lehetőséget kapott játékosom élt a lehetőségével. Testközelből láthattuk, hogy milyen a BL-formában játszó Szeged tempója.

Katzirz Dávid, a Komló játékosa: - Gratulálok a Szegednek a mai mérkőzéshez, illetve az eddigi eredményeihez. Úgy gondolom, hogy Európa egyik legjobb formájában levő együttese jelenleg. Szeretek visszatérni Szegedre, mert mindenki nagyon jól fogad itt, a pályán és azon kívül egyaránt.

ÖSSZEFOGLALÓ

A szakmai stáb döntése értelmében Stefán Rafn Sigurmannsson, Matej Gaber és Mario Sostaric kapott ma pihenőt, míg a vendégeknél a kezdőkapus, Ante Granic nem volt ott a meccskeretben.

Három-nullával indult a mérkőzés, Bombac, Källman és Zsitnyikov góljai adták meg a mérkőzés alaphangját. Az 5. percben felzárkózott még 3–2-re a Komló, ezt követően viszont folyamatosan növeltük előnyünket. A 10. percben 7–2-nél kértek időt vendégek. Magabiztosan robogtunk előre, Balogh, Bánhidi és Bodó szállította a gólokat, így a szünetre 21–14-es állás mentek a csapatok.

A második játékrészt Marin Sego kezdte a szegedi kapuban. Ivan Matic határozottan jó játékkal mutatkozott be a második félidőben a vendégeknél, míg nálunk Bodó ontotta a gólokat. Bánhidi Bencével sem bírtak a vendégvédők, a PICK az 51. percben vezetett először tízzel (35–25). Küzdött, harcolt a Komló, azonban megszorongatni nem tudott bennünket, így tükörsima győzelmet arattunk az újszegedi sportcsarnokban 1500 néző előtt.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató IDE kattintva megtekinthető.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR