Bemutatjuk a Komlót

Vissza
Bemutatjuk a Komlót

Újabb két mérkőzés vár a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapatára ezen a héten. Holnap 18 órakor a Komlót fogadjuk a K&H liga 6. fordulójában, míg a BL B csoportjának 5. körében vasárnap 17 órakor a német bajnok Flensburgot.

Folytatódik a bajnokság. Az NB I-ben hat, a Bajnokok Ligájában négy mérkőzést nyertünk meg eddig, így a Sport36-Komló ellen sorozatban a tizenegyedik győzelmünkért lépünk pályára holnap az újszegedi sportcsarnokban.

A Komló öt találkozón van túl a K&H ligában. A nyitófordulóban Gyöngyösön szenvedtek 32–22-es vereséget, majd következő három összecsapásukat megnyerték. A Ferencvárost, a Dabast és a Ceglédet is hazai pályán győzték le, legutóbb pedig Tatabányán 30–26-ra kaptak ki.

A hétvégén az EHF-kupában volt érdekelt a Komló, a második selejtezőkör első meccsén a görög Olympiakoszt látták vendégül pénteken. A 37 éves montenegrói balszélső, Igor Markovics – 14 gólt lőtt – vezérletével 34–29-re győztek a Baranya megyeiek. A visszavágót vasárnap rendezik Görögországban.

A komlóiak kiváló idényt zártak a 2017-18-as szezonban. A tabella ötödik helyén végeztek, a keretük nagyrészt együtt maradt, mindössze ketten távoztak és hárman érkeztek a csapathoz. Szögi Balázs és Joel Huessmann eligazolt, utóbbi alsóbb osztályban folytatja a pályafutását. Kizárólag a belső posztokra szerződtettek. A balátlövő pozíciójába a horvát Ivan Matic, jobbátlövőbe Pál Ádám, irányítóba pedig a Szegeden nevelkedett Manojlovity Sztefán érkezett a baranyaiakhoz.

A bajnokságban jelenleg Igor Markovics a házi gólkirályuk, öt meccsen 34 gólnál tart. Őt követi a jobbszélső Gebhardt Ádám 23, és a balátlövő Srecko Jerkovic 22 találattal.

A Komló nyári átigazolásai:

Érkezett:

Ivan Matic (balátlövő, HRK Gorica), Pál Ádám (jobbátlövő, HSC Bad Neustadt), Manojlovity Sztefán (irányító, Csurgói KK)

Távozott:

Szögi Balázs (irányító, PEAC), Joel Huesmann (balátlövő, ?)

A Komló kerete a 2018-19-es szezonra:

Kapusok: Ante Granic, Selymes Attila, Szabó Martin Szilágyi Benjamin
Jobbszélsők: Gebhardt Ádám, Szkokán Szabolcs
Jobbátlövők: Pál Ádám, Branislav Obradovic
Irányítók: Manojlovity Sztefán, Laufer Gábor, Filip Sunajko
Beállók: Gajdos Dániel, Grünfelder Péter, Kovács Márk, Marcsek Gábor
Balátlövők: Balázs Sándor, Srecko Jerkovic, Katzirz Dávid, Ivan Matic
Balszélsők: Hoffmann József, Igor Markovics, Wéber Tamás

Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A MOL-PICK SZEGED – Sport36-Komló mérkőzésről a delmagyar.hu szöveges élő percről percre tudósítással jelentkezik.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR