BL: sima siker a Celje ellen, Balogh Zsolt jubilált

Vissza
BL: sima siker a Celje ellen, Balogh Zsolt jubilált

Lehengerlő első félidő után 33–24-re legyőztük a Celjét a Bajnokok Ligája B csoportjának 4. fordulójában, ezzel továbbra sem vesztettünk pontot.

MOL-PICK SZEGED – RK Celje Pivovarna Lasko 33–24 (18–8)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldávok).
MOL-PICK SZEGED: Sego – Sostaric 4, Maqueda 5, Blazevic, Källman 4, Gaber, Bombac. Csere: Alilovic (kapus), Balogh 3, Bodó 1, Bánhidi 5, Sigurmannsson 3/3, Canellas 4, Kaspárek 2, Henigman, Zsitnyikov 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Celje: Ferlin – Gal Marguc, B. Vujovics 2, D. Nenadics, Beciri 2, Malus 5, Kodrin 2. Csere: Panjtar (kapus), Groselj, D. Razgor 3/2, Anic 3, Ovnicek 5/1, Jurecic 2. Vezetőedző: Tomaz Ocvirk.
Hétméteres: 3/3, ill. 4/3.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: - Az első félidő kiváló volt. Nagyon jól védekeztünk, Sego nagyszerűen védett, valamint a támadásainkkal is elégedett voltam. A második játékrész célja az volt, hogy a fiatalabbak lehetőséget kapjanak. Rengeteg hibát követtünk el támadásban és védekezésben, ezért vissza kellett raknunk a tapasztaltabb játékosokat, hogy megnyerjék a meccset. Örülünk a két pontnak, sok munka vár ránk a jövőben, hogy előrelépjünk.

Alen Blazevic, a MOL-PICK SZEGED játékosa: - Az első félidőben eldöntöttük a két pont sorsát. Sego jól védett, Sostaric pedig jól kontrázott. A második félidőben többet hibáztunk, ezeket ki kell javítanunk. Nem szabad elfelejtenünk a filozófiánkat, hogy meccsről meccsre készüljünk.

Tomaz Ocvirk, az RK Celje Pivovarna Laska vezetőedzője: - Sok hibával játszottunk az első félidőben, valamint Sego jól védett, így elhúzott a Szeged. A második félidőben feljavultunk, így ledolgoztunk a hátrányból.

Aljaz Panjtar, az RK Celje Pivovarna Lasko játékosa: - Az első félidőben rosszul játszottunk. A másodikban viszont felkapaszkodtunk, de háromgólos különbség környékén mindig hibáztunk. Fiatal csapatunk van, rengeteget fejlődhetünk ebben az elitsorozatban.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Celje kezdte a mérkőzést, Branko Vujovics pedig góllal zárta az első vendégtámadást. Bodó bombagóljával a SZEGED is betalált rögtön, azonban ezentúl a védekezésünk kiválóan muzsikált. Sorozatban négy találat, és megszilárdult az előnyünk. Marin Sego szokás szerint káprázatosan védett, az első félidő során tíz hárított labdával 56%-on zárt. A 19. percben Balogh Zsolt mai harmadik góljánál, már 11–5 állt az eredményjelzőn. Magyar válogatott jobbátlövőnk 300. Bajnokok Ligája-találatát jegyezte szegedi mezben. Mario Sostaric is elemében volt, labdaszerzések után gyors gólokkal honorálta a bizalmat. Folyamatosan nőtt a két csapat között a különbség, a legnagyobb, a tízgólos a dudaszó előtt állt be, amikor Joan Canellas talált az üres kapuba.

A második félidőre érkezett a szegedi kapuba Mirko Alilovic, valamint debütált a Bajnokok Ligájában Stanislav Kaspárek és Nik Henigman. Utóbbi gólokat is szerzett. Juan Carlos Pastor vezetőedző rotálta a keretet, ebből kifolyólag a két fiatal, valamint Zsitnyikov és Sigurmannsson is több időt töltött a pályán. Nagy hátrányban sem adta fel a játékot a Celje. Aljaz Panjtar kapus jól szállt be a meccsbe, valamint a támadásaikat rendre góllal fejezték be, így a 49. percben 24–20-ra zárkóztak fel. A játékrész utolsó harmadában ismét hengereltünk, Alilovic több bravúrt bemutatott, Bánhidi Bence pedig tarthatatlannak bizonyult a falban.

Legközelebb kedden 18 órakor lép pályára a MOL-PICK SZEGED, a K&H liga hatodik fordulójában a Komlót fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató IDE kattintva megtekinthető.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR