Mario Sostaric: meg kell mutatnunk, hogy itthon mi vagyunk a főnökök

Vissza
Mario Sostaric: meg kell mutatnunk, hogy itthon mi vagyunk a főnökök

A MOL-PICK SZEGED játékosai közül kevesen ismerik jobban a Celjét, mint Mario Sostaric. Szlovén jobbszélsőnk a rivális Velenjével több rangadót is vívott ellenük, vele beszélgettünk a holnapi meccs kapcsán.

– Kiváló formában játszol hetek óta, hogy érzed magad?

Köszönöm szépen, tényleg nagyon jól érzem magam, szóval folytatni akarom ezt a sorozatot a következő meccseken is. Tudom, hogy nehéz, de megpróbálom, 100%-osan odateszem magam az edzéseken, hogy megtartsam a jó formámat.

– A legtöbb gólodat sok-sok futás, sprint előzi meg. Mi a titkod?

Nincs semmi titkom, ha jól védekezik a csapat, akkor gyors lerohanásokat tudunk vezetni és ez a kulcs. Ukrajnában ez jól működött, így több gólt is tudtam ilyen szituációból lőni. Érzem a bizalmat, remélem, hogy sokáig megőrzöm a jó játékomat.

– A holnapi mérkőzés különleges lesz számodra, mert a Celje ellen a Velenjével rengeteg derbit vívtál.

A Celje ellen játszani tényleg különleges számomra még a mai napig, mert ez egy óriási rangadó volt mindig velük a Velenjével. Mindig nyerni akarok ellenük.

– Mik az erősségei a Celjének?

Tiszteletre méltó csapat, mert Velenjében és a szlovén válogatottban is együtt játszottak többen, akik most a keretüket alkotják. Nagyon fiatal, lendületes gárda, de az újszegedi sportcsarnokban meg kell nekik mutatnunk, hogy itthon mi vagyunk a főnökök. Ha úgy játszunk végig, mint az előző mérkőzéseken, akkor nyerünk majd. Vigyáznunk kell azért ellenük, mert van egy kiváló kapusuk, valamint az utolsó leheletükig küzdenek, amit az előző három meccsükön láttunk is.

– A Celje tegnap este 27–21-re legyőzte a Velenjét. Láttad a rangadót?

Persze, az első félidő nagyon érdekes volt, mert a Celje sokkal jobban védekezett, és nagyobb előnyre tett szert, amit már nem tudott a Velenje ledolgozni a második félidőben. Volt csapatom most éppen megújul, fiatalítottak, így nekik most még a többi találkozóra kell összpontosítaniuk, mert a Celje jelenleg erősebb náluk.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.05.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/19
Utánpótlásunk is lezárta a szezont

Évek óta hagyomány klubunknál, hogy a szezon végén utánpótlás csapataink, játékosaink, edzőink és a szülők együtt, közösen zárják le a hosszú, sikeres idényt.

2019
06/17
Vladan Jordovics lesz utánpótlásunk szakmai igazgatója

Herbert Gábor távozik a PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatói posztjáról. Utódja Vladan Jordovics lesz, aki évekig dolgozott már Magyarországon.

AZ ÖSSZES HÍR