Bemutatjuk a Celjét

Vissza
Bemutatjuk a Celjét

A VELUX EHF Bajnokok Ligája 4. fordulójában holnap 17.30-tól a szlovén bajnok Celjét látjuk vendégül az újszegedi sportcsarnokban. Mozgalmas őszük van, ismerkedjünk meg velük.

Több sztárjátékosa is elhagyta a nyáron a Celjét, amely rosszul indította ezek után a 2018-19-es szezont. A balátlövő Borut Mackovsek Veszprémbe, a kapus Urban Lesjak Hannoverbe, Ziga Mlakar pedig Plockba igazolt. Helyükre fiatalok érkeztek, a legnagyobb név a balátlövő Drasko Nenadics, a veszprémi Petar Nenadics öccse.

A szlovén szuperkupa-döntő elvesztésével indítottak a celjeiek, majd szeptember közepén két balátlövőjük is elvesztették. A Vardar Szkopje a térdszalag-szakadást szenvedett Szergej Gorbok helyére szerződtette tőlük Gregor Ocvirket, aki az idei junior Európa-bajnokság gólkirálya és legjobb balátlövője volt. A Kielcét is folyamatos sérülések sújtják, így visszahívták kölcsönből Daniel Dujshebaevet.

A celjei események szeptember 26-án csúcsosodtak ki, amikor a szlovén bajnokság harmadik legjobb csapatának otthonában, a Ribnicától szenvedtek 22–21-es vereséget. Ez végzetesnek bizonyult Branko Tamse vezetőedző számára, a szakember közös megegyezéssel távozott a kispadról, helyét a juniorcsapat trénere, Tomaz Ocvirk vette át.

Tomaz Ocvirkkel elindult felfelé szélsebesen az RK Celje Pivovarna Lasko. Két nagy meccset nyertek vele eddig. Debütálásként a BL-ben a Flensburgot 23–20-ra múlták felül hazai pályán, míg tegnap szlovén rangadón a Velenjét küldték haza egy 27–21-es vereséggel. Mindezek alapján úgy néz ki, jót tett a celjei klubnak az edzőváltás.

Egészen friss, mai hír, hogy a Celje a két elvesztett balátlövőjét Veszprémből pótolja. A szezon végéig kölcsönbe megszerezte a szlovén együttes a francia válogatott Willam Accambray játékjogát.

A Celje a bajnokságban vereségének köszönhetően négy forduló után a második helyen van a Ribnica mögött, míg a BL B csoportjában a Flensburg elleni sikerével megszerezte első pontjait, de még a kiesést jelentő hetedik pozíciót foglalja el.

A Celje átigazolásai:

Érkezett:

Klemen Ferlin (kapus, RK Gorenje Velenje), Kristjan Horzen (beálló, RK Trimo Trebnje), Rok Ovnicek (irányító, RK Gorenje Velenje), Drasko Nenadics (balátlövő, Bjerringbro-Silkeborg), Josip Sarac (balátlövő, Izvidac), William Accambray (balátlövő, Telekom Veszprém)

Távozott:

Matic Suholeznik (beálló, Dunkerque), Urban Lesjak (kapus, TSV Hannover-Burgdorf), Ziga Mlakar (jobbátlövő, Orlen Wisla Plock), Luka Mitrovic (irányító, Cesson Rennes), Ivan Sliskovic (balátlövő, Frisch Auf! Göppingen), Borut Mackovsek (balátlövő, Telekom Veszprém), Gregor Ocvirk (balátlövő, RK Vardar Szkopje), Daniel Dujshebaev (balátlövő, PGE Vive Kielce, kölcsönből vissza)

A MOL-PICK SZEGED – RK Celje PL mérkőzést a Sport1 Tv holnap 17.30-tól élőben közvetíti, a delmagyar.hu élő szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram) friss fényképekért, videókért és részeredményekért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR