Újabb BL-feladat következik

Vissza
Újabb BL-feladat következik

Szombaton 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 4. fordulóban a szlovén bajnok RK Celje Pivovarna Lasko együttesét fogadjuk. Pénteken 15 órától állójegy-árusítás lesz a sportcsarnokban.

Újabb bajnokok csatája a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Számunkra ez lesz a harmadik ilyen párharc a 2018–2019-es sorozatban. Előbb a horvát bajnok Zágráb, majd az elmúlt hétvégén az ukrán aranyérmes – közte a BL-döntős Nantes-tal csatáztunk – Motor Zaporizzsja volt az ellenfelünk. Szombaton 17.30-kor a szlovén rekordbajnok, a 21-szeres győztes RK Celje Pivovarna Lasko lesz az ellenfelünk.
Patinás és Európában is jegyzett ellenfél érkezik hozzánk. A 2003–2004-es szezonban Európa trónjára ültek, megnyerték a Bajnokok Ligáját.
Eddig hatszor találkoztunk velük a BL-ben. Kedvező a mutatónk, háromszor nyertünk, egyszer döntetlent játszottunk, kétszer vereséget szenvedtünk. Az elmúlt három meccsen legyőztük őket, legutóbb a 2016–2017-es szezonban a csoportmeccseken csaptunk össze. Idegenben 31–25-re, itthon 27–22-re nyertünk.

Új nézőcsúcs

A BL-ezüstérmes HBC Nantes ellen fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolóink. Hatalmas erőt adtak a lelátóról, és a Grundfos Tatabánya elleni hazai bajnokin is sokat segítettek. Új nézőcsúcs született az egykori Bányász ellen: még sohasem voltak ennyien az ellenük lejátszott NB I-es meccsen, 2800-an szurkoltak nekünk, ezért külön köszönet jár minden kékszimpatizánsnak.

Jegyárusítás

Pénteken 15 órától állójegy-árusítás lesz az újszegedi sportcsarnokban. A pénztár 18 óráig lesz nyitva, a belépő 2990 forintba kerül.

Patinás ellenfél

A szlovén bajnok a közelmúltban edzőváltáson esett át, Tomaz Ocvirk az ificsapat kispadjáról érkezett és egyből csodát tett, a 3. fordulóban a német bajnok Flensburgot otthon 23–20-ra győzték le. A Celje busszal érkezik Szegedre, pénteken este már a meccshelyszínen tréningezik. Nem lesz könnyű meccs, ellenfelünknél sok-sok tehetséges fiatal szerepel. Szombati riválisunkkal pénteken bővebben megismerkedhetnek a kékhívek, bemutatjuk a Celjét.

Sport 1-en a meccs

A megszokott módon a Sport 1 TV élőben adja a meccset. A Rádió 88 a helyszínről jelentkezik, a delmagyar.hu szöveges online tudósítással jelentkezik.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.10.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR