Hét góllal megnyertük a Tatabánya elleni rangadót

Vissza
Hét góllal megnyertük a Tatabánya elleni rangadót

A K&H liga 5. fordulójában 34–27-re legyőztük a Tatabányát az újszegedi sportcsarnokban 2800 néző előtt.

MOL-PICK Szeged - Grundfos Tatabánya KC 34-27 (16-10)
K&H férfi kézilabdaliga, 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2800 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-PICK Szeged: Alilovic - Sostaric 4, Maqueda 4, Canellas 1, Bánhidi 2, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 7/5. Csere: Sego (kapus), Blazevic, Gaber 4, Bombac 1, Henigman, Bodó 5, Kaspárek 4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Székely - Grigoras 3, Vrankovic 3, Sipos 1, Vranjes 8, Ilyés 1, Vujovics 5/3. Csere: Bartucz (kapus), Pásztor Á., Juhász Á. 2, Bozovics 3, Szöllősi B., Rosta 1. Vezetőedző: Vladan Matics.
Hétméteres: 5/5, ill. 3/3.
Kiállítás: 12, ill. 10 perc.

Nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a fiúknak a mai jó játékukhoz. Köszönöm, hogy ilyen sokan kijöttek a mérkőzésre, teljesen más ilyen sok ember előtt játszani. Fontos volt, hogy olyanok is fontos pillanatokban lehetőséget kaptak, akik eddig nem. Jó teszt volt ez egy jó Tatabánya ellen. Rengeteg kiállításunk volt, ezt ki kell javítanunk, bár jól játszottunk emberhátrányban. Mindegyik játékosunk hozzátud adni most már a csapathoz, fejlődünk. Akkor teljesítünk rosszul, ha egyénieskedünk. Regenerálnunk kell a srácokat minél hamarabb, mert sok meccsünk van. Nagy a tempó, kevés az idő a felkészülésre.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Van egy szokás, először voltam csapatkapitány, amiért egy láda sört viszek majd a csapatnak. Fejlődünk, egyre jobban küzdünk egymásért, amit nagyon jó érezni. Jól állt hozzá mindenki a mérkőzéshez.

Vladan Matics, a Grundfos Tatabánya KC vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Hiányérzetem van a játékunk miatt, ami jó volt, de a meccs az első félidőben ment el, amikor nyolc technikai hibát vétettünk. Ilyen ellenfél ellen a hat védés kevés nagyon. Sajnálom az utolsó fél perc történéseit, mert nem mindegy, hogy 33-28, vagy 34-27. Összességében jó eredményt értünk el, gyakorlunk tovább, sok sikert kívánok a hazaiaknak.

Juhász Ádám, a Grundfos Tatabánya KC játékosa: - Nagy tempót diktált a Szeged, amelyet helyenként tudtunk követni. Rengeteg technikai hibánk volt, amit megbosszult a Szeged. Az emberelőnyeinket rosszul játszottuk meg, örülök, hogy egy ilyen erős PICK ellen kézilabdáztunk, nekünk is egy jó gyakorlás lesz ez.

ÖSSZEFOGLALÓ

Juan Carlos Pastor döntésének értelmében a mai mérkőzés keretéből Jonas Källman, Balogh Zsolt és Pedro Rodríguez maradt ki. Távollétükben Bánhidi Bence volt a csapatkapitány, először pályafutása során.

Szegedi középkezdéssel és Jorge Maqueda góljával indult a találkozó. Mindkét csapat jól védekezett, ennek köszönhetően kilenc perc játék után 4–2 állt az eredményjelzőn. Egyre sokasodtak az Alilovic-védések, amelyek után rendre gólokkal büntettünk, így folyamatosan növeltük az előnyünket. A legnagyobb különbség Kaspárek bombagólja után állt be a 27. percben (15–9), ami a szünetig már nem nőtt tovább.

Koncentráltabb Tatabánya érkezett ki a második félidőre, aminek köszönhetően feljebb zárkóztak néhány percig. A játékrész derekán ismét robbantott a Szeged, azonban a 47. percben mínusz három csökkentették hátrányukat a vendégek (26–23). Egy négy–nullás rohammal bebiztosítottuk győzelmünket, ami az utolsó percekben már nem volt veszélyben, a legnagyobb különbség a végére alakult ki.

 

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.03.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/17
Vladan Jordovics lesz utánpótlásunk szakmai igazgatója

Herbert Gábor távozik a PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatói posztjáról. Utódja Vladan Jordovics lesz, aki évekig dolgozott már Magyarországon.

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

AZ ÖSSZES HÍR