BL: nyertünk Zaporizzsjában

Vissza
BL: nyertünk Zaporizzsjában

Könnyű első félidőt nehéz második követett, de Marin Sego bravúrjával megőriztük veretlenségünket Zaporizzsjában. 32-31-re legyőztük a Motort a 3. fordulóban.

Motor Zaporizzsja-MOL-PICK Szeged 31-32 (12-19)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló, Zaporizzsja, Palace of Sports Yunost, 3000 néző. Vezette: Leszczynski, Piechota (lengyelek).
Motor: Komok - Kozakevics 8/4, Paczkowski 4, Shynkel 2, Kus, Pesevszki 5, Gyenyiszov 2. Csere: Kirijev, Terehov (kapusok), Babicsev 1, Pukhovszkij 4, Buinenko, Malasinskas 2, Soroka 3. Vezetőedző: Patryk Rombel.
MOL-PICK Szeged: Sego - Sostaric 8, Maqueda 2, Canellas 2/1, Bánhidi 7, Zsitnyikov 2, Källman. Csere: Alilovic (kapus), Blazevic, Sigurmannsson 2/1, Gaber 1, Bombac 4/2, Bodó 1, Balogh 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill 6 perc.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/4.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Ebben a pillanatban a legfontosabb, hogy megszereztük a két pontot,. Egy remek első félidőt produkáltunk, remek csapatmunka volt. A második játékrészben támadásban ismét sokat bizonytalankodtunk, és ez majdnem megbosszulta magát, de a lényeg a győzelem, ezért gratulálok a fiúknak, és köszönjük annak a 12 szegedi szurkolónak a buzdítást, akik eljöttek ilyen messzire.

Patryk Rombel, a Motor Zaporizzsja vezetőedzője: - Kezünkben volt, hogy pontot szerezzünk, de nem éltünk vele. Későn ébredtünk, és ez megbosszulta magát. A Szeged egy remek csapat, és ezt most bizonyította, mert jól bírta a végjátékot.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Nem tudom, hogy mi történt a második félidőben. Nem először fordult elő, hogy 5-6 góllal vezetünk, és visszahozzuk az ellenfelet a meccsbe. Ült a játékunk, amit gyakoroltunk a héten, de a szünet után benn maradtunk az öltözőben, sok labdát adtunk el, szinte összement a kapu. Nyögvenyelősen tudtunk nyerni, pedig ennek 8-10 gólos, könnyed győzelemnek kellett volna lennie.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kisebb figyelmet kapott az ukrán védőfalban Bánhidi Bence, így nagyszerűen élt lehetőségeivel, az első félidő során hibátlan mutatóval öt gólig jutott. Hozzá hasonlóan Mario Sostaric sem hibázott, hatszor volt eredményes szlovén jobbszélsőnk. Az első perctől uraltuk a mérkőzést, ennek köszönhetően a 8. percben 3–6, a 22. percben pedig már 8–12 állt az eredményjelző. Marin Sego ma is több fontos védést mutatott be, a Blazevic vezette szegedi védelem pedig több labdát szerzett, amiből könnyű gólokat lőttünk. A 26. minutumban már 10–16 volt az állás, innen némiképp zárkózni próbált a Motor, azonban a szünetre nem csökkent már a hatgólos különbség a csapatok között.

Jól kezdtük a második félidőt, növeltük előnyünket, 15–22 után viszont óriási felzárkózásba kezdtek a hazaiak. Beállóból és lerohanásból temérdek gólt lőttek a hazaiak, az utolsó öt minutum egygólos különbséggel kezdődött. Az utolsó másodpercekben Maxim Babicsev került ziccerbe, Marin Sego azonban halványabb második félidei játék után egy óriási bravúrral járult hozzá, hogy megőrizzük 100%-os mutatónkat a B csoportban, így 32–31-re nyertünk.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.09.30.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR