Bemutatjuk a Motor Zaporizzsját

Vissza
Bemutatjuk a Motor Zaporizzsját

Ukrajnába utazik a MOL-PICK Szeged a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjának 3. fordulójában. Vasárnap 17 órakor a Motor Zaporizzsja otthonában lépünk pályára.

Van miért visszavágnunk. Immár komoly tétmérkőzésen vendégeskedünk a Motor Zaporizzsja új arénájában. Augusztus 25-én a Dnipro-kupa második fordulójában 28–26-os vereséget szenvedtünk az ukrán bajnoktól. Most a BL harmadik fordulójában vághatunk vissza a felkészülési időszakban elszenvedett vereségért.

Nem kezdték jól az ukránok a BL-idényt, mivel két vereséggel rajtoltak. Az első körben várható eredmény született a Paris Saint-Germain ellen hazai pályán. A PSG 35–29-re győzött, míg a második meccsükön a dán Skjern csarnokában játszottak gólgazdag (37–33), vesztes meccset Szergej Selmenkóék.

Az ukrán bajnokságban természetesen négy forduló után hibátlan a Motor, legkisebb különbségű győzelmük tizenkét gólos a Burevisnik ellen.

Legutóbb a 2014-15-ös idényben játszottunk tétmérkőzésen az ukrán bajnokkal. Akkor a Bajnokok Ligája csoportkörében, idegenben 29–25-re, az újszegedi sportcsarnokban 27–26-ra nyertünk.

A Motor Zaporizzsja BL-kerete a 2018-19-es szezonban:

Kapusok: Anton Terekov, Gennadiy Komok, Victor Kirijev
Jobbszélsők: Jurij Kubatko, Artem Kozakevics
Jobbátlövők: Vlagyiszlav Doncov, Pawel Paczkowski, Szergej Selmenko
Irányítók: Aidenas Malasinskas, Barisz Pukhovszkij
Beállók: Maxim Babicsev, Dmitro Tiutiunnyk, Mateusz Kus, Zarko Pesevszki
Balátlövők: Jevgenij Buinenko, Dmitro Horiha, Alekszej Sinkel
Balszélsők: Zakar Gyenyiszov, Olekszandr Kasai, Igor Soroka

Vezetőedző: Patryk Rombel

A Motor Zaporizzsja – MOL-PICK Szeged mérkőzést a Sport1 TV vasárnap 17 órától élőbn közvetíti, a delmagyar.hu élő szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) friss fényképekért, videókért és részeredményekért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR