Bubori Kornél: remek közösségbe csöppentem

Vissza
Bubori Kornél: remek közösségbe csöppentem

A nyártól Bubori Kornél lett a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának erőnléti edzője. Nagyon élvezi a munkát, a játékosok mindenben partnerek, és kiemelte, hogy egy remek közösségbe csöppent.

– Jó pár hónapja a csapat mellett dolgozol már, hogyan érzed magad a MOL-PICK Szeged családban?

– Nem volt teljesen ismeretlen közeg számomra a kézilabda, dolgoztam már előtte a sportágban. De olyan, hogy a napi munkában részt tudjak venni, még nem volt. A magyar utánpótlás-válogatott mellett tevékenykedtem, de nem kellett mindennap ott lennem. Nagyon vártam ezt a lehetőséget. Azt kaptam, amire számítottam: kiváló körülmények között dolgozhatok. Minden játékos nyitott arra, amit én képviselek, ez pedig megkönnyíti a munkám.

– Mi a feladatod? Mit bíztak rád?

– A vezetőség és a szakmai stáb mindenben partner volt. Napi szinten megbeszéljük Pastor edzővel, hogy mit szeretnék csinálni az edzésen, legyen szó képességfejlesztésről, állóképességfejlesztéről vagy bármi másról. Heti szinten építem be az edzésekbe, bár most nincs könnyű dolgom, mert rengeteg meccset játszunk.

– Mire helyezted a fő hangsúlyt a nyári alapozás alatt?

– Fontos volt ez az időszak, ez a hat-hét hét. Mivel tudtam, hogy ha beindul a szezon, nem lesz idő a kondi fejlesztésére, éppen ezért volt kiemelten fontos a roglai edzőtábor. Jól és sokat dolgoztunk.

– Különbséget kell tenned idősebb és fiatalabb játékos között? Másként kell velük foglalkozni?

– Eleinte én is sokat gondolkodtam ezen. Sokat beszélgettem a játékosokkal, különösen Jonas Källmannal, kérem tőlük és a kapitánytól a visszacsatolást a munkáról. Jelenleg nincs különbség a munkában, csak abban, hogy ki mennnyit játszott egy-egy meccsen. Ilyenkor csoportokra bontom őket: aki sokat játszott, teljes regenerációt végeznek. Aki kevesebbet játszott, az könnyített edzésen vesz részt, és aki nem játszott vagy keveset, azok teljes edzést kapnak.

– A tréningeken látni, hogy laptoppal az öledben ülsz, mit viszel fel a gépre?

– Napi visszacsatolást szeretnék kapni arról, hogy az előző napon elvégzett munka hogyan hat a következő tréningre. Kiváncsi vagyok rá, mennyire fáradtak, hogyan aludtak, vagy van-e esetleg izomlázuk a fiúknak. Ezt napi szinten rögzítem, és az megkönnyíti a dolgom a tervezésben, ha figyelem őket.

– Hogyan élted meg az első hivatolos Bajnokok Ligája-meccsedet, a Nantes elleni győzelmet?

– Mint szurkoló eddig is jártam MOL-PICK Szeged-meccsre, így a közeg, a fantasztikus hangulat nem volt ismeretlen számomra. Azért stábtagként, a csapathoz tartozva egészen másként éltem meg ezt a gyönyörű sikert. Jó érzés volt mindenkivel pacsizni a végén.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.09.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR