Átrohantunk a Ferencvároson a szünet után

Vissza
Átrohantunk a Ferencvároson a szünet után

Magabiztos győzelmet arattunk az Elek Gyula Arénában Budapesten. A K&H liga 4. fordulójában 35–22-re nyertünk a Ferencváros ellen.

Ferencváros – MOL-PICK Szeged 22–35 (12–17)
K&H férfi kézilabda liga, 4. forduló, Budapest, Elek Gyula Aréna, 800 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
FTC: Zernovic – Bujdosó 6/4, Pordán, Ancsin 5, Debreczeni 2, Orjonikidze 1, Pálos 1. Csere: Mijatovic, Merkovszki (kapusok), Kovacsics, Schuch, Bali 4, Lukács 1, Szakály 1, Oláh 1. Vezetőedző: Horváth Attila.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 1, Maqueda 5, Canellas 3, Gaber, Bodó 5, Källman. Csere: Nagy M. (kapus), Blazevic 1, Bánhidi 4, Zsitnyikov 3, Pedro 3, Sigurmannsson 4/3, Henigman 2, Kaspárek 3, Sunajko 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc.
Hétméteres: 4/4, ill. 3/3.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Az első félidőben fegyelmezetlenül játszottunk, támadásban sokat hibáztunk, valamint sok védése volt a hazaiak kapusának, így döntetlen körül mozgott az eredmény. Miután összeálltunk elől, magabiztos előnyre tettünk szert és meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Horváth Attila, a Ferencváros vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, más tempóban játszottak, mint mi. Számunkra túl gyorsan kézilabdáztak, a padjuk is hosszabb, így hamarabb elfáradtunk náluk. Pozitív, hogy több fiatalnak is lehetőséget tudtam adni.

Nik Henigman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Különösen a második játékrészben kézilabdáztunk jó ritmusban, ekkorra szépen összeállt a védekezésünk, így könnyű gólokat lőttünk, valamint kapusaink kiválóan védtek, ezeknek köszönhető a magabiztos sikerünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Dean Bombac kisebb sérülést szedett össze vasárnap a Nantes elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson, így a Ferencváros otthonába a szakmai stáb döntésének értelmében inkább nem utazott el. Balogh Zsolt és Marin Sego is felmentést kapott a meccs alól, így ismét helyet kapott a meccskeretben Nagy Martin, Stefan Sunajko és Nik Henigman.

Mi kezdtük a mérkőzést. Első támadásunk végén Matej Gaber rontott ziccert beállóból, azonban így is szegedi volt a találkozó első gólja, mivel Mirko Alilovic bravúrja után Jorge Maqueda mattolta a hazai kapust. Mindkét csapat jól védekezett, az első tíz perc után 3–3 állt az eredményjelzőn. Marián Zernovic több ziccert is hárított, a szlovák hálóőr Bodó és Bánhidi lövését is fogta. A 17. percben Pálos Gábor találata után átvette a vezetést a Ferencváros (7–6), amire Juan Carlos Pastor rögtön időkéréssel reagált. A játékrész utolsó harmadában okos gólokkal visszavettük a vezetést, majd növeltük előnyünket, így 12–17-es állással mehettünk a szünetre.

Ancsin Gábor góljával indult a második félidő, amelyben bő tíz perc után átrohantunk a hazaiakon. 19–27 után 5–0-s rohamot csináltunk Bodó Richárd bombagóljaival, végleg eldöntve a két pont sorsát. Mirko Alilovicsot Nagy Martin váltotta a kapuban, aki egy dupla védéssel is felhívta magára a figyelmet. Stanislav Kaspárek lemásolta Bodó góljait a másik oldalról, így az utolsó percben már a fiatalok szerepeltek mindkét oldalon. Merkovszki Pál több védést bemutatott a hazaiaknál, nálunk pedig Stefan Sunajko talált be.

Tizenhárom gólos sikerrel hangoltunk a vasárnap Motor Zaporizzsja elleni BL-mérkőzésre.

 

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR