Legyőztük a BL-ezüstérmes Nantes-ot

Vissza
Legyőztük a BL-ezüstérmes Nantes-ot

Fantasztikus mérkőzésen 11-12-es első félidő után 30-28-ra legyőztük a VELUX EHF Bajnokok Ligája második fordulójában a francia Nantes-ot.

MOL-PICK Szeged - HBC Nantes (francia) 30-28 (11-12)
VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).
MOL-PICK Szeged: Sego - Sostaric 2, Balogh, Bombac 1/1, Bánhidi 2, Zsitnyikov 1, Källman 5. Csere: Sigurmannsson, Blazevic, Maqueda 5, Canellas 5/3, Gaber 1, Bodó 8, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Nantes: Siffert - Balaguer 1, Delecroix 2, Tournat 2, Feliho, Claire 3, Rivera 3/1. Csere: Dumoulin (kapus), Lagarde 5, Faluvégi 1, Lazarov 6, Guillo 1, Emonet 3, Pechmalbec 1. Vezetőedző: Thierry Anti.
Hétméteres: 8/4, ill. 3/1.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a PICK-családnak ehhez a sikerhez. A mérkőzés alakulása pontosan olyan, ahogy Thierry Anti mondta, csak fordítva a szemszögünkből. A Nantes kiváló csapat, nagyon jól játszik, ha vezet. Az első félidőben rengeteg labdát eladtunk, ezért előnyben játszhatott a Nantes. A 35. perctől kezdtünk el csapatként kézilabdázni. Védekezésben szenvedtünk, de odatették magukat a fiúk. Észrevettük, hogy elkezdődött a Bajnokok Ligája. Egyetértek az ellenfél trénerével, ki lehet kapni, de nem úgy, hogy mi adjuk oda a két pontot, hanem mi nyerjük meg azt. Előreléptünk az eszéki meccs után, de rengeteget kell dolgoznunk még. Szeptember elején vagyunk, de előre kell lépni, mert minden meccs nagyon nehéz a BL-ben. Gratulálok a szegedi közönségnek, óriásit szurkoltak, valamint, hogy elhitték, hogy győzhetünk ma. Fontos hinnünk magunkban, különben elképesztően nehéz dolgunk lesz. Élvezzük ki ezt a két pontot, holnap viszont már dolgozunk tovább.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Hajnal ötig biztosan nem alszok. Gratulálok a Nantes-nak, jól játszottak. Szívvel nyertünk, megéreztük a vérszagot, és ledolgoztuk a hátrányunkat. Szerencsére két félidőből áll egy kézilabda-mérkőzés, így a másodikban nyertünk.

Thierry Anti, a Nantes vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek. Csalódott vagyok, mert ötven percig jól játszottunk, de elengedtük a győzelmet. Sok gólt kaptunk, Bodó szétlőtt minket és Maqueda is érzékeny pont volt számunkra, valamint Sego is fontos pillanatokban védett a Szegednek. Gratulálok a hazaiaknak, sajnos a végén rosszul játszottunk.

Faluvégi Rudolf, a Nantes játékosa: - Nem vagyok szomorú, sokáig jól kontrolláltuk a meccset. Emlékezetes volt, amikor Bodó Ricsi megtalálta az ágyúját. Volt egy ziccerünk a végén, kihagytuk, így elúszott a meccs. Rengeteg munka vár még ránk, mert még a szezon elején járunk. Jó érzés belépni az újszegedi sportcsarnokba, a PICK-család kifejezést ma hallottam először, de ezt még ellenfélként is lehetett érezni, csak így tovább.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem változtatott a Zagreb elleni eszéki mérkőzés keretén Juan Carlos Pastor vezetőedző. Nik Henigman, Stefan Sunajko és Nagy Martin maradt ki.

Nem indítottuk jól a találkozót, mivel Stefán Rafn Sigurmannsson már az első percben hétméterest hibázott. Az idény első hazai BL-gólját Joan Canellas szerezte, azonban az előnyt a Nantes birtokolta rendszerint. Bombac a góllövésben nem, de az asszisztokban jeleskedett. Beállóban Bánhidi Bencét és Matej Gabert is sikerült megtalálnia többször, akik büntetőket harcoltak ki belőle.

A 19. percben már 8–6-ra vezettünk, de Marin Sego mellett Arnaud Siffert is kiválóan állta a sarat a kapuban. Összeszedettebben támadtak a vendégek, de szerencsére csak egygólos hátránnyal mentünk szünetre.

Akárcsak az elsőt, a második félidőt sem kezdtük a legjobban. Siffert védett, valamint több labdaszerzésük is volt a vendégeknek, így a 38. minutumban Kiril Lazarov kínai figurából szerzett találata után már 15–19-et mutatott az eredményjelző.

Bodó Richárd tizenegy méterről lőtt bombagóljával kezdett kapaszkodni ellenfelére a MOL-PICK. Az utolsó negyedórában emberfeletti teljesítményt nyújtott a kapuban Marin Sego, a szegedi közönség pedig kiszurkolta a győzelmet.

Bodó bombagólokkal demoralizálta a Nantes-ot amelynek hatásaként az 54. percben egyenlítettünk (27–27). Innentől kezdve szárnyalt a csapat és szurkolótábora, közösen megfordította és megnyerte a BL-ezüstérmes elleni találkozót.

Legközelebb szerdán 18 órakor vár mérkőzés a MOL-PICK Szegedre, akkor a Ferencváros otthonában lépnek pályára Bánhidi Bencéék a K&H liga negyedik fordulójában.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.23.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR