Sigurmannsson: a szurkolóink erőt adnak

Vissza
Sigurmannsson: a szurkolóink erőt adnak

Alig egy hete indult a BL-szezon, máris több meglepő eredmény született. Holnap 19 órakor a francia Nantes-ot fogadjuk, amely ellen izlandi balszélsőnk, Stefán Rafn Sigurmannsson szerint extraerőt adhatnak a szurkolók.

– Mit gondolsz a Zagreb flensburgi győzelméről?

Meglepő eredmény, nem erre számítottam. Jól játszottak a horvátok, a védelmük rendben volt és a kapus is nagyszerűen védett.

– Komoly körbeverés alakult ki a csoportunkban már most azzal, hogy a Flensburg legyőzte a Nantes-ot, a Zagreb a Flensburgot, mi pedig a Zagrebet.

Igen, ez is jól bizonyítja azt, amiről mindig beszélünk. A Bajnokok Ligájában nincs lefutott meccs vagy könnyű ellenfél, bárki képes legyőzni a másikat. Ezt bizonyítja a Zagreb flensburgi győzelme, vagy, hogy az előző négyes döntő fináléjáig menetelt a vasárnapi ellenfelünk, a Nantes. Nagyon sok jó csapat van már, ezért is fontos igazán, hogy győzelemmel kezdtünk Eszéken.

– Mit gondolsz, mi történt a Nantes-tal, hogy vereséggel nyitott otthon a Flensburg ellen?

Jobban védekeztek és támadtak a németek, míg egy jó kapusteljesítmény is párosult ehhez. Nagy meccset játszottak, mert Nantes-ban rendkívül nehéz pontot szerezni.

– Mik a franciák erősségei?

Természetesen nagyon jó mezőnyjátékosaik vannak, kiváló kapusokkal megspékelve. Csapatként is jól funkcionálnak, illetve további erősségük, hogy több kézilabdásukat is képesek különböző pozíciókban használni egy mérkőzésen belül.

– Nem nyertünk még a Nantes ellen a BL-ben. Sikerülhet most?

Remélem, hogy igen. Jól felkészültünk rájuk, ráadásul hazai környezetben játszunk, ami nagyon fontos, mert a szurkolóink extra erőt adhatnak majd nekünk a nehéz pillanatokban. Ha a legjobbunkat nyújtjuk, nyerhetünk.

– Miben kell javulnunk a Zagreb elleni meccshez képest?

Nehéz mecset játszottunk vasárnap Eszéken, ezért mindenben, hogy győzni tudjunk a Nantes ellen. A pálya minden területén jobbnak kell lennünk, mert nyerni szeretnénk a szurkolóink előtt.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.22.

TOVÁBBI HÍREK

2019
03/23
Megérkeztünk Plockba! Meccsre fel!

Csapatunk szerencsésen megérkezett Plockba. Vasárnap 16 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában lépünk pályára. Tét a legjobb nyolc közé jutás, a visszavágót jövő vasárnap rendezik.

2019
03/23
Ellenfélmustra: Plockban kezdjük a BL-nyolcaddöntőt

A lengyel Orlen Wisla Plock otthonában holnap 16 órakor kezdjük meg a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párharcát.

AZ ÖSSZES HÍR